вівторок, 09 вересня 2008 18:59

ЄС та Україна підпишуть "угоду про асоціацію"

ЄС та Україна підпишуть "угоду про асоціацію"
Європейський союз та Україна домовилися про підписання в майбутньому "Угоди про асоціацію", про що було оголошено у вівторок на спільній прес-конференції президента України Віктора Ющенка з президентом Франції Ніколя Саркозі та головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу за підсумками 12-го саміту Україна-ЄС.

У заяві, яку прийняли сторони, йдеться про стратегічну важливість відносин між ЄС і Україною, підкреслюється необхідність додати імпульс їхньому розвитку. Договір про асоціацію покликаний розширити співпрацю з питань правосуддя, свободи та безпеки, зокрема у сфері міграції.

Вирішено також почати діалог з візових питань з тим, щоб в перспективі встановити безвізовий режим між ЄС та Україною. Одночасно, відповідаючи на питання, чи бачить ЄС Україну своїм членом, Саркозі сказав, що договір про асоціацію, "це максимум того, що можна було зробити для України" в даний час.

"Євросоюз не доручав мені приймати які-небудь інші рішення або давати які-небудь інші обіцянки", - сказав французький президент. В той же час він відзначив, що "даний договір про асоціацію не закриває жоден шлях" в майбутньому у сфері відносин Євросоюзу з Україною. Під час сьогоднішньої зустрічі сторони погодились, що переговори щодо укладення договору про асоціацію пройдуть не раніше 2009 року, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «ЄС та Україна підпишуть "угоду про асоціацію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути