четвер, 07 грудня 2017 12:21

ЄС став на захист Соболєва

ЄС став на захист Соболєва
Спроби підірвати боротьбу з корупцією стануть регресом процесу реформ в Україні, вважає голова представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі. Фото: УНІАН

ЄС стурбований можливою відставкою нардепа Єгора Соболєва з посади голови Антикорупційного комітету Верховної Ради, про це заявив голова представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми стурбовані тим, що більшість членів комітету з питань боротьби з корупцією вирішили рекомендувати Раді звільнення глави комітету пана Соболєва. Я хотів би закликати Раду ретельно подумати, перш ніж така рекомендація буде проголосована на пленарному засіданні, беручи до уваги міжнародну стурбованість з приводу поточних подій в боротьбі з корупцією в Україні", - повідомив посол.

"За останні роки комітет з питань боротьби з корупцією під головуванням нинішнього глави Соболєва зробив дуже важливу і вражаючу роботу з надання допомоги в створенні нових органів з боротьби з корупцією і забезпечення того, щоб Україна виконала умови плану дій щодо візової лібералізації (VLAP), пов'язаних із боротьбою з корупцією. Кожен громадянин України і друзі України можуть пишатися цими досягненнями", - зауважив Мінгареллі.

Дипломат застеріг від будь-яких відступів в антикорупційних реформах. "Необхідно захищати нові інститути, такі як НАБУ. Їм має бути надано простір і ресурси для роботи, щоб демонструвати результати в боротьбі з корумпованими чиновниками. Важливу роль в цьому відіграють Рада і антикорупційний комітет", - додав він.

Спроби підірвати боротьбу з корупцією стануть регресом процесу реформ в Україні і не залишаться непоміченими, вважає посол ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проект звільнення Соболєва вже у парламенті - голосуватимуть сьогодні

6 грудня антикорупційний комітет вирішив відсторонити Єгора Соболєва з посади свого голови. Рішення ухвалить Верховна Рада.

Зараз ви читаєте новину «ЄС став на захист Соболєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути