четвер, 07 травня 2009 16:53

ЄС пропонує спочатку реалізувати "Східне партнерство"

ЄС пропонує спочатку реалізувати "Східне партнерство"

Реалізація ініціативи Європейського Союзу "Східне партнерство" дасть змогу не лише посилити співпрацю країн-партнерів з ЄС, а й сприятиме активізації взаємовідносин колишніх радянських республік між собою.

Про це заявила Комісар ЄС із зовнішньої політики Беніта Ферреро-Вальднер.

"Одна з цілей "Східного партнерства" полягає в тому, щоб за допомогою конкретних проектів сприяти співпраці не тільки між ЄС і його східними партнерами, а й між самими шістьма державами, які приєдналися до ініціативи", - сказала Ферреро-Вальднер.

Вона також зауважила, що в рамках "Східного партнерства" реалізовуватимуться проекти в таких сферах, як інтеграція ринків електроенергії, малий та середній бізнес, прикордонний менеджмент. "Все це питання, з яких шістьом країнам буде, на мою думку, цікаво послухати 27 країн-членів ЄС і дізнатися, як ми їх вирішили. Адже не треба заново вигадувати колесо", - вважає Комісар ЄС.

Стосовно перспективи членства України в Європейському Союзі Ферреро-Вальднер зауважила, що країни-члени ЄС, вважають правильною пропозицією на даний момент Політику сусідства та "Східне партнерство" і поки що не хочуть виходити за межі цього. "Україна з цим погодилася, навіть попри бажання стати членом ЄС. Але вкрай суттєвим є те, що ми надаємо можливість Україні та іншим країнам наблизитися до Європейського Союзу. Це і є пропозиція, яку ми робимо нашим сусідам за допомогою "Східного партнерства", - підсумувала Комісар ЄС із зовнішньої політики.

Сьогодні, 7 травня, у Празі (Чеська Республіка) відбудеться установчий саміт зовнішньополітичної ініціативиЄвропейського Союзу "Східне партнерство", розрахованої на шість країн колишнього СРСР – Україну, Азербайджан, Білорусь, Вірменію, Грузію та Молдову.

Україну на цьому саміті представлятиме Президент Віктор Ющенко, повідомляє Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «ЄС пропонує спочатку реалізувати "Східне партнерство"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути