Ексклюзиви
понеділок, 04 березня 2019 14:21

ЄС продовжив санкції проти Януковича, але виключив Клюєва

ЄС продовжив санкції проти Януковича, але виключив Клюєва
Із соратника Віктора Янукович Андрія Клюєва зняли санкції ЄС.

Європейський союз продовжив санкції проти колишнього президента Віктора Януковича та 11 членів його оточення.

Натомість із санкційного списку вилучили колишнього главу Адміністрації президента Андрія Клюєва, повідомляє "Радіо Свобода"

Кілька джерел повідомили, що відсутність переконливих доказів з боку України змусило ЄС розглянути питання про виключення Клюєва з санкційного списку.

Брат Андрія, Сергій Клюєв, був виключений з того ж списку санкцій торік. Сергій, який був бізнесменом і депутатом від Партії регіонів, був номінальним власником Межигір'я, резиденції Януковича.

Санкції – заборона на в'їзд до ЄС і замороження активів на території Євросоюзу – були запроваджені навесні 2014 року проти осіб, яких у Євросоюзі вважають відповідальними за дестабілізацію ситуації в Україні, і відтоді кілька разів переглянуті і продовжені. Крім колишнього президента Віктора Януковича, під санкціями, як і раніше, перебувають його син Олександр, колишні чиновники Микола Азаров і Сергій Арбузов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд повернув майно родині Арбузова

Колишній глава Адміністрації президента Андрій Клюєв із 28 лютого 2014-го перебуває в розшуку Служби безпеки України. Проживає на території Росії. В Україні його підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених статтею "Незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій", статтею "Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу" Кримінального кодексу України.

Суд Європейського Союзу скасував деякі санкції проти Клюєва. При цьому до березня 2019-го діє заборона на в'їзд до ЄС і замороження активів на території Євросоюзу. Ці санкції можуть продовжити.

Зараз ви читаєте новину «ЄС продовжив санкції проти Януковича, але виключив Клюєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути