Ексклюзиви
середа, 31 серпня 2016 16:13

ЄС продовжить санкції проти VIP-персон Росії

ЄС продовжить санкції проти VIP-персон Росії

Посли Європейського союзу готуються наступного тижня ухвалити рішення про продовження персональних санкцій проти Росії і бойовиків.

Про це пише "Радіо Свобода".

Йдеться про візові обмеження і замороження рахунків проти 146 осіб і 37 компаній. Які, за даними ЄС, відповідальні за порушення територіальної цілісності України.

Рішення про продовження санкцій на 6 місяців планують ухвалити без особливих дискусій напередодні останнього терміну для цього – 15 вересня.

Серед тих, кого стосуються покарання, – компанії у Криму і формування підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі. А також російські політики, зокрема віце-прем'єр Дмитро Рогозін і телеведучий Дмитро Кисельов. Останнього називають головним пропагандистом Кремля.

10 березня Рада Європейського союзу продовжила на півроку санкції щодо 146 осіб та 37 компаній. Заморожування активів і заборону на поїздки продовжили до 15 вересня 2016 року.

ЄС у кілька етапів, починаючи з 2014 року, запровадив щодо Москви економічні покарання через її агресивну політику щодо України. Їх неодноразово продовжували. Дія найчутливішого для російської економіки їхнього пакету закінчується в січні 2017 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна розширила санкції проти Росії

Джерела ЄС повідомили, що санкції проти енергетичного, військового і фінансового секторів Росії обговорюватимуть на саміті лідерів ЄС у Брюсселі в жовтні.

Зараз ви читаєте новину «ЄС продовжить санкції проти VIP-персон Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути