Ексклюзиви
середа, 15 лютого 2023 15:10

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС представив десятий пакет санкцій проти Росії: вдарять по кремлівських пропагандистах і не тільки

ЄС представив десятий пакет санкцій проти Росії: вдарять по кремлівських пропагандистах і не тільки
ЄС уперше вирішив додати до пакету структури третіх країн, які використовуються Росією для обходу санкцій. Фото: Getty Images

Європейська комісія запропонувала до схвалення державами-членами десятий пакет санкцій проти країни-агресорки Російської Федерації через вторгнення в Україну.

Санкції стосуватимуться заборони на експорт до РФ критичних технологій і промислових товарів і російських пропагандистів. Про це заявила президенка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє Gazeta.ua.

"Передусім ми пропонуємо подальші експортні заборони, які коштуватимуть понад 11 мільярдів євро, щоб позбавити російську економіку критичних технологій і промислових товарів", ‒ сказала єврочиновник.

Йдеться про товари, які РФ не зможе замістити поставками з інших країн: електроніку, спеціальні транспортні засоби, частини машин, запчастини для вантажівок і літаків, товари для будівельного сектора, які можуть застосовуватись російськими військовими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ембарго на російську нафту: Bloomberg розповів, як санкції б'ють по РФ

Також надалі обмежать експорт товарів подвійного призначення і технологічних товарів.

"Ми пропонуємо експортний контроль 47 компонентів, які можуть використовуватись у російській зброї, у тому числі дронах, ракетах і вертольотах", ‒ сказала президентка Єврокомісії.

ЄС уперше вирішив додати структури третіх країн, які використовуються Росією для обходу санкцій.

"Революційна гвардія Ірану забезпечує Росію дронами "Шахед" для атак на громадянську інфраструктуру України. Тому ми додаємо сім іранських структур до нашого списку", – сказала європосадовець.

Крім того, десятий пакет санкцій спрямований проти російської машини пропаганди.

"Ми пропонуємо внести путінських пропагандистів до списку санкцій нарівні з політичними та військовими керівниками Росії", – заявила Урсула фон дер Ляєн.

Торік у грудні запрацювало ембарго на постачання російської нафти у країни ЄС. Рада ЄС встановила граничну ціни на нафту і нафтопродукти та оливи з Росії на рівні $60 за барель.

Також ЄС запровадив дев'ятий пакет санкцій проти РФ, під які потрапили російські банки.

Зараз ви читаєте новину «ЄС представив десятий пакет санкцій проти Росії: вдарять по кремлівських пропагандистах і не тільки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути