вівторок, 17 грудня 2013 08:18

ЄС підтримує вимоги Євромайдану - Ештон

ЄС підтримує вимоги Євромайдану - Ештон
Кетрін Ештон Фото: ИТАР-ТАСС

Міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу на зустрічі в понеділок, 16 грудня, заявили про необхідність підтримати асоціацію з Україною, "якої вимагає велика кількість маніфестантів в Україні".

Про це після зустрічі заявила верховний представник Євросоюзу із закордонних справ Кетрін Ештон.

"Міністри згодні з необхідністю підтримати політичну асоціацію та економічну інтеграцію, яких вимагає величезна кількість маніфестантів в Україні" , - сказала Ештон.

Разом з тим
вона додала, що Угода з ЄС є для України найкращим виходом з економічних труднощів . "Підпис України під цією угодою також стане потужним сигналом довіри для міжнародних ринків і фінансових інститутів . Ця угода також є планом політичних та економічних реформ для України, а потім і перспектив розвитку на тривалий час", - сказала представник ЄС.

Напередодні, 10 грудня, Кетрін Ештон зустрілася з президентом Віктором Януковичем, а потім прибула на Майдан Незалежності в Київ, де зустрілася з представниками опозиції.

Також очікувалося , що на зустрічі Ради закордонних справ ЄС верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки закличе міністрів закордонних справ країн-членів ЄС постійно бувати в Україні до врегулювання кризи.

Зараз ви читаєте новину «ЄС підтримує вимоги Євромайдану - Ештон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути