середа, 27 лютого 2013 17:57

ЄС - перешкода для вступу України в Митний союз - депутат Держдуми

ЄС - перешкода для вступу України в Митний союз - депутат Держдуми
На думку Пушкова, керівництво України не звільнятиме Тимошенко і Луценка, тому що це "підірве" їх авторитет. Фото: ura-inform.com

Європейський Союз ставить перед собою політичне завдання не допустити можливого членства України в Митному союзі. Так вважає голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков.

"У Європейському Союзі фактично вважають несумісним угоду про асоціацію з Україною з участю України в Митному союзі. І політична задача, яку вони ставлять - не допустити зближення України з Митним союзом", - сказав Пушков журналістам у середу.

У зв'язку з цим він припустив, що Євросоюз може переглянути умови, які він поставив Україні, для укладення угоди про асоціацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС знають ціну обіцянкам української влади та Януковича

Зокрема, нагадав Пушков, ЄС зажадав від України звільнити політичних ув'язнених, якими в Євросоюзі вважають екс-прем'єра України Юлію Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

На думку голови думського комітету, Україна навряд чи виконає цю умову.

"Якщо керівництво України піде на цю умову, це буде означати, що суд над паном Луценком, над пані Тимошенко, всі звинувачення не мають ніякого значення, і просто в силу політичної волі Брюсселя їх статус буде змінений. Я не думаю, що таке рішення буде прийнято ", - сказав Пушков.

На його думку, в іншому випадку це завдало б удару по авторитету керівництва України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підписання Угоди з ЄС залежить від фінансової стабільності чинного режиму - політолог

Парламентарій вважає неправильною ув'язку міжнародних угод з вимогами, що стосуються внутрішньої політики.

"Що стосується Європейського Союзу, я не виключаю, що в міру наближення листопада Євросоюз цю свою позицію сам буде переглядати", - вважає Пушков.

У листопаді у Вільнюсі має відбутися самміт "Східного партнерства", на якому, як очікується, буде підписано Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

Зараз ви читаєте новину «ЄС - перешкода для вступу України в Митний союз - депутат Держдуми ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

128

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути