середа, 17 листопада 2021 05:54

ЄС не зможе надати Україні військову допомогу - Боррель

ЄС не зможе надати Україні військову допомогу - Боррель
Боррель розповів про допомогу Україні. Фото: Reuters

Високий представник ЄС Жозеп Боррель розповів, на яку допомогу від ЄС може розраховувати Україна у разі загострення ситуації на українсько-російському кордоні.

Угода про асоціацію Україна-ЄС не передбачає оборонного альянсу, отже, ЄС не надаватиме військової допомоги Україні, повідомив Боррель за підсумками засідання Ради міністрів ЄС з питань оборони.

Країна може розраховувати на політичну, дипломатичну, економічну та фінансову допомогу

"У нас немає військового альянсу з Україною. Тому якщо виникає питання, що ми робитимемо завтра в Україні, перед фактом того, що може статися на кордоні - ми продовжуватимемо діяти так само, в рамках дій, вжитих з часів, коли Росія захопила Крим і розпочала війну на Донбасі", заявив він.

"У нас є Угода про асоціацію, Східне партнерство, які охоплюють широке коло питань. У нас є солідарність з Україною, і ми залучені до зусиль щодо захисту та підтримки територіальної цілісності України. Все триватиме саме таким чином", – зазначив високий представник ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Йде агресія з боку Росії. Журналісти все перекрутили" - український Олімпійський чемпіон змінив свою точку зору

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із міністром оборони Великобританії Беном Воллесом. Він подякував за непохитну підтримку Великобританії незалежності та територіальній цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Зараз ви читаєте новину «ЄС не зможе надати Україні військову допомогу - Боррель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути