Ексклюзиви
вівторок, 20 липня 2021 12:52

Єрмак - "друга особа держави", Стерненко - "вбивця": що понаписувала Мендель у книжці

Єрмак - "друга особа держави", Стерненко - "вбивця": що понаписувала Мендель у книжці
Мендель два роки була речницею президента Зеленського. Фото: Getty Images

Колишня скандальна прессекретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель у своїй книжці "Кожен із нас президент" на майже 300 сторінках перелічує успіхи Зеленського і безжально критикує Петра Порошенка. Про це повідомляє LIGA.net.

Мендель так часто згадує п'ятого президента, що виникає запитання, про кого книга. У ній вона менше розповідає про події за лаштунками, але дає багато особистих оцінок. Наприклад, називає егоцентричним експрем'єра Олексія Гончарука. Екскерівника Офіса президента Андрія Богдана називає "сп'янілим від влади". І навіть раптово згадує Сергія Стерненка, пояснюючи, що для неї він швидше вбивця, ніж жертва.

"У спілкуванні з парламентом Зеленський одразу виявив блискучу рису своєї удачі, він насправді слухав усіх, ніколи не слухався поради тільки однієї людини й дозволяв людям ухвалювати рішення", - пише колишня президентська речниця.

Про Гончарука

"Два метри сексу". Так називала 35-річного голову уряду моя подруга. Він запам'ятався працьовитістю, амбітністю, швидкою зміною масок, колосально накопиченою агресією, яку щедро вилив на парламент, а також періодом найбільшої активності в пропонуванні та голосуванні реформ. Але заслуга їхнього ухвалення все-таки належить президенту, а не прем'єру, як міг помилково подумати Захід. Це Зеленський особисто погоджував кожну реформу, вибирав моделі, вносив зміни.

Загалом Гончаруку просто треба було подорослішати. І це складно давалося хлопчикові, який до того, як його кандидатуру представив президент, більше як годину грався на приставці в офісі партії".

Про Богдана і Кирила Тимошенка

"Андрій Богдан і його заступник з інформаційної політики Кирило Тимошенко були налаштовані проти співпраці з медіа. Вони вважали, що і в іпостасі президента інтерв'ю і коментарі зайві. Ще болючіше по пресслужбі били внутрішні закони, встановлені Богданом. Нам довелося пережити заборону відповідати на запити медіа, відмову від усіх інтерв'ю.

Кирило Тимошенко – кажуть, що саме він злив фото, – заборонив навіть відповідати на дзвінки журналістів. Нам довелося вимикати телефони. Ми не могли ні підтвердити, ні спростувати безглуздий жарт вже сп'янілих від влади, самовдоволених представників Офіса".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мендель пішла на канал Ахметова

Про Єрмака

"Андрію Єрмаку створили занадто серйозний негативний образ. Як друга особа держави, він перебрав на себе відповідальність за безліч політичних криз. Складно уявити собі більш віддану поставленим цілям людину з оригінальними підходами.

Якщо двох Андріїв, які керували ОП, побачити разом, то це була вистава не для людей зі слабкими нервами. Зустрівши Єрмака, Богдан перетворювався на хамовитого люмпена, що вигукував несумісні з логікою мовні конструкції. Єрмак відмовчувався, поводячись як родовитий аристократ, тільки іноді реагуючи на шаленість тезка. Так, наприклад, пройшов переліт у США, який тривав понад 10 годин".

Про Зеленського

"Коли в новорічну ніч 2019-го Володимир Зеленський оголосив рішення йти на вибори, багато хто зітхнув з полегшенням: це була надія, якої не відчувалося вже давно. Навіть після кривавого 2014 року. Я б порівняла це почуття з 2004-м, коли революції та мітинги ще були для нас чимось новим".

"Негігієнічні ночі на Майдані"

"Розгромні, рекордні 73 відсотки в другому турі теж по суті своїй були революцією. Тільки прийнятною для більшості населення: без брудних наметів, розтрощеного Майдану, негігієнічних і холодних ночей з ризиком бути побитим, знесеним водометами або обприсканим газом, без всієї цієї революційної "романтики" минулих століть... Перша по-справжньому електоральна революція України".

Два роки тому Юлія Мендель оскандалилась тим, що перешкоджала роботі журналіста "Радіо Свобода" Сергія Андрушка.

Після цього журналіст Данило Яневський написав на речницю президента заяву в поліцію про скоєння злочину. А журналіст Сергій Грішин приніс на Банкову повідок, ошийник і намордник.

Також Мендель відтягувала кореспондента "Радіо Вільна Європа" Крістофера Міллера від Зеленського, не давши йому поставити запитання.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак - "друга особа держави", Стерненко - "вбивця": що понаписувала Мендель у книжці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути