неділя, 06 червня 2021 10:40

Ердоган розповів, як Путін його шантажував

Ердоган розповів, як Путін його шантажував
Путіну не вдався шантаж Ердогана. Фото: Reuters

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив президенту Володимиру Зеленському, що президент Росії Володимир Путін пригрозив продовжити заборону на польоти до Туреччини, якщо країна не відмовиться від продажу безпілотних літальних апаратів Bayraktar і підтримки України. Про це пише Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.

Як зазначається, мова йде про квітневу зустріч президентів.

"Продажі дронів в Туреччині обурили Москву. Посилаючись на зростання числа випадків захворювання Covid-19 в Туреччині, Росія в квітні призупинила більшість авіаперельотів між двома країнами до 1 червня, через що Туреччина втратила російських туристів, які приїжджають сюди під час травневих свят" , - зазначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти хизуються зброєю, яку показово любить знищувати Ердоган

У листопаді 2018 року після візиту на той час президента Порошенка в Туреччину ЗМІ повідомили про ймовірність покупки дронів Bayraktar TB2, переговори про які тривали два роки. Пізніше угода відбулася: шість дронів і три станції управління купили за $ 70 млн. В кінці липня 2020 го Україна і Туреччина обговорили спільну розробку та виробництво дронів в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган розповів, як Путін його шантажував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути