Ексклюзиви
понеділок, 26 квітня 2021 10:45

Епіфаній про фільм Марченко: "Я не дивлюся російську пропаганду"

Епіфаній про фільм Марченко: "Я не дивлюся російську пропаганду"
Епіфаній пояснив, які меседжі закладаються в подібні фільми. Фото: @epifaniy

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній назвав російською пропагандою російськомовний серіал "Паломница", який випускає дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко.

"Я цього фільму не бачив. Я тільки чув про нього. Бо спілкуюся з вірними. Я не дивлюся російську пропаганду", - цитує Епіфанія "Радіо Свобода"

"Цей фільм зняли ще за декілька місяців до того, коли, напевне, розглядали питання, що потрібно всіх пробачити та прийняти. Це стосується найперше бойовиків, які перебувають на окупованих територіях. І зараз ми бачимо подібні меседжі й із боку митрополита РПЦ Онуфрія, який закликає нібито пробачати", - сказав предстоятель ПЦУ.

Оксана Марченко після накладення на неї та на Медведчука санкцій РНБО оголосила, що йде в політику і вступає в чоловікову партію ОПЗЖ.

Почала публікувати на ютуб-каналі серіал "Паломница", у якому пропагує російське православ'я в Україні.

У серіалі Марченко їздить монастирями УПЦ МП на ато BMW під виглядом звичайної прочанки. Його почали демонструвати на початку березня, хоча видно, що деякі сцени знімали влітку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: YouTube заблокував канали Медведчука

2 лютого президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність трьох телеканалів: "112", NewsOne і ZIK. Санкції запроваджені до Тараса Козака та юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали вісім місяців, розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

За повідомленням ЗМІ, підставою для впровадження санкцій проти Козака стало розслідування спецслужб України, під час якого встановили, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука й Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній про фільм Марченко: "Я не дивлюся російську пропаганду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути