Ексклюзиви
середа, 02 серпня 2023 01:35

"Емоціям варто охолонути" – Зеленський про скандал між МЗС України та Польщі

Політичні моменти не можуть зіпсувати дружбу між Польщею та Україною.

Емоціям варто охолонути. Так президент України Володимир Зеленський у Twitter відреагував на скандал, який зчинився 1 липня після взаємного виклику послів у МЗС для пояснень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моравецький різко відреагував на виклик польського представника до МЗС України

"Ми в Європі вміємо обʼєднуватися й захищати наші цінності пліч-о-пліч, попри жодні сезони та настрої, політичні течії та особисті амбіції. Але зараз бачимо різні сигнали, що політика подекуди намагається бути вище єдності, а емоції – вище фундаментальних інтересів народів", – заявив він.

Президент наголосив, що наша країна бореться за свою свободу і свободу всієї Європи.

Глава держави також подякував Варшаві за підтримку, яку вона надає Києву. "І ми вдячні кожному народу, який допомагає. Надзвичайно цінуємо історичну підтримку Польщі..." – написав Зеленський.

"Ми не дамо жодним політичним миттєвостям зіпсувати відносини між українським і польським народами, а емоціям точно варто охолонути. Свобода й благо наших народів, цінності нашої Європи та перемога над спільним російським ворогом – понад усе", – сказав Зеленський.

 
Раніше Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла України Василя Зварича.

Перед цим МЗС України викликало посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького через висловлювання міністра Канцелярії президента Республіки Польща, керівника Офісу міжнародної політики Марчина Пшидача. Він заявив, що Україна отримала велику підтримку від Польщі і їй "варто було б почати цінувати роль, яку Польща відіграла для України протягом останніх місяців і років".
Зараз ви читаєте новину «"Емоціям варто охолонути" – Зеленський про скандал між МЗС України та Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути