вівторок, 29 грудня 2020 13:22

"Ексрегіоналу" оголосили підозру за підтримку російських терористів в Україні

"Ексрегіоналу" оголосили підозру за підтримку російських терористів в Україні
Олексій Журавко - нардеп Верховної Ради V і VI скликань (2006-2012). Фото: news-front.info

Служба безпеки України повідомила про заочну підозру екснардепу від "Партії регіонів" щодо його участі у створенні терористичної організації і дій, спрямованих на повалення конституційного ладу.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Слідчі встановили, що колишній депутат з початку російської агресії підтримував анексію Криму та окупаційні дії Росії на Донбасі. У січні 2015 року він виїхав до Російської Федерації, де перебуває до цього часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арештували майно лідера партії закарпатських угорців

Співробітники спецслужби з'ясували, що спільник терористів продовжує брати активну участь в інформаційній війні проти України та просуває російські інтереси на півдні України, зокрема на Херсонщині. Він також періодично відвідує тимчасово окуповані райони Донбасу та АР Крим.

СБУ продовжує досудове розслідування. Тривають розшукові дії, спрямовані на затримання підозрюваного та притягнення до кримінальної відповідальності.

При цьому в СБУ не називають імені зловмисника. Але "Інтерфакс-Україні" інформоване джерело в правоохоронних органах повідомило, що йдеться про нардепа Олексія Журавка.

23 грудня розпочали спеціальне досудове розслідування проти ексголови Служби безпеки України часів Майдану Олександра Якименка. Колишній голова СБУ переховується від слідства та суду.

Зараз ви читаєте новину «"Ексрегіоналу" оголосили підозру за підтримку російських терористів в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути