неділя, 07 липня 2019 17:01

Екс-"регіонал" Комарницький став керівником Луганщини

Екс-"регіонал" Комарницький став керівником Луганщини
Віталія Комарницького призначили головою Луганської військово-цивільної адміністрації. Фото: theБабель

Президент України Володимир Зеленський призначив колишнього "регіонала" Віталія Комарницького головою Луганської військово-цивільної адміністрації.

Відповідний указ від 5 липня оприлюднили на сайті президента в неділю, 7 липня.

"Призначити Комарницького Віталія Мар'яновича головою Луганської обласної державної адміністрації", - йдеться в указі.

Також прес-служба президента повідомляє, що Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Луганської області представив Комарницького як нового голову Луганської ОДА та вручив йому службове посвідчення очільника регіону.

"Для нашої країни важливий пріоритет – припинення війни. Паралельно з цим можна знаходити можливості та бажання, щоб відбудувати Донбас. Ми зараз пролітали з Дональдом Туском (президент Європейської ради. – Gazeta.ua), бачили зруйновані будинки, відсутність доріг. Я думаю, що це не лише через війну, а й через те, що ніхто цим не займається. Я вас вітаю. На вас у нас велика надія", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гройсмана дали добро на кадри Зеленського

У свою чергу, Комарницький подякував президентові та підкреслив, що виконання поставлених завдань є реальним.

"Думаю, що завдання, які стоять перед Луганщиною, з вашою допомогою та допомогою міжнародних партнерів реальні для виконання. Потрібно менше говорити й більше працювати", – наголосив Комарницький.

Віталію Комарницькому 55 років. Народився в Криму. 1986-го закінчив Харківський інженерно-будівельний інститут. Після вузу й до 1993-го працював в управлінні внутрішніх справ Луганської області. З 1993-го до 2002 року був помічником ректора Луганського університету внутрішніх справ. Паралельно навчався в цьому закладі й за рік після випуску став його проректором, а 2007-го — ректором.

2010-го Комарницького обрали депутатом Луганської облради від "Партії регіонів". Як і багато "регіоналів№, він не приховував симпатій до Росії. Цитуючи Солженіцина, казав, що Росії, Україні та Білорусі "судилося бути разом", просував патріотичне виховання молоді на цінностях СРСР.

Зараз ви читаєте новину «Екс-"регіонал" Комарницький став керівником Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути