понеділок, 09 грудня 2013 17:45

Екс-президенти можуть порадити Януковичу дослухатись до євромайдану — політолог

Екс-президенти можуть порадити Януковичу дослухатись до євромайдану — політолог
Кость Бондаренко. Фото: www.kryvda.com

Політолог Кость Бондаренко припускає, що глава держави Віктор Янукович під час круглого столу з трьома українськими екс-президентами може напрацювати програму компромісу.

Про це він розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

Політолог припускає, що екс-президенти будуть висувати свої умови Віктору Януковичу.

"Вони (екс-президенти — Ред.) можуть сказати: "Досить демонструвати впертість. Потрібно, очевидно, дослухатись до частини вимог Майдану. Віктор Янукович, насамперед, поставить питання до загалу про необхідність повернення до конституційного порядку в країні", - додав він.

На запитання журналіста, чи дослухається президент до вимог екс-президентів політолог відповів: "Не берусь сказати чи дослухається чи ні. Тому що насправді це дуже не прогнозований політик".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Час думати про тимчасовий уряд. За участю розумних "регіоналів"

"Хочеться вірити, що круглий стіл може напрацювати ту програму, якою можна буде шукати компроміс між різними сторонами. Цей круглий стіл може виробити програму для майбутнього країни, коли опозиція і влада знайдуть спосіб сісти за стіл переговорів і відповідно накреслити повістку денну для майбутнього країни", - розповів Бондаренко.

Політолог вважає, що Януковичу потрібен додатковий мандат довіри через євромайдан.

"У ході круглого столу Віктор Янукович може отримати легітимізацію своїх європрагнень країни. Принаймні він постійно заявляє, що нам потрібно орієнтація на Європу, підписання угоди про асоціацію, але все-таки йому потрібна додаткова легітимізація. Президенту потрібно, щоб йому дали додатковий мандат довіри і євромайдан може уповноважити його на такі речі", - сказав він.

"Другий момент — це можлива дискусія з приводу майбутнього країни і відповідно майбутнього формату Конституції. Якраз за круглим столом можна обговорити цей формат. Тому що Євромайдан має закінчитись якимись конкретними змінами, а не лише відставкою уряду чи відставкою міністрів. Тому що це інструменти, а не кінцева мета", - зауважив експерт.

Зазначимо, що сьогодні президент Віктор Янукович підтримав ідею екс-глави держави Леоніда Кравчука щодо загальнонаціонального круглого столу для пошуку компромісу щодо вирішення ситуації навколо Євромайдану. Зустріч трьох екс-президентів Леоніда Кравчука, Віктора Ющенко, Леоніда Кучми з Віктором Януковичем запланована на завтра, 10 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Екс-президенти можуть порадити Януковичу дослухатись до євромайдану — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути