Ексклюзиви
пʼятниця, 04 травня 2012 04:07

Екс-президент Єгипту святкуватиме день народження під вартою

Екс-президент Єгипту святкуватиме день народження під вартою
Фото: newtimes.ru

Екс-президент Єгипту Хосні Мубарак відзначає сьогодні, 4 травня, свій 84-ий день народження в Міжнародному госпіталі під Каїром, де перебуває під вартою в очікуванні вироку суду 2 червня 2012 року.

В останні місяці періодично повідомлялося про різке погіршення стану здоров'я Мубарака або навіть про його клінічну смерть, проте кожного разу подібна інформація спростовувалася лікарями.

Нечисленні прихильники екс-президента, які об'єднані в спільноту "Ана Асиф Я Раїс!" ("Пробач, президент!" - переклад з арабської) планували відзначити день народження колишнього лідера країни масовою ходою. Однак останні зіткнення в центрі Каїра, які привели до загибелі дев'яти чоловік, змусили їх відмовитися від цієї ідеї.

Обидва сини Мубарака Аля і Гамаль не зможуть особисто привітати батька з днем ??народження, оскільки вони знаходяться у в'язниці Тора під Каїром, де також очікують вироку суду.

Швидше за все, день народження екс-президент відзначить в компанії своєї дружини Сюзан Сабіт й онука, а також двох невісток.

Мубарак покинув президентський посаді 11 лютого 2011 року в розпал народних заворушень у Єгипті. Через кілька місяців колишній єгипетський лідер, який правив найбільшою арабською країною майже 30 років, був поміщений під варту в зв'язку з обвинуваченнями в розстрілі демонстрантів і корупції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Річниця повалення Мубарака: у тисняві на площі Тахрір постраждали 122 людини

Відходу Мубарака з поста президента передувала деградація економічної та соціальної ситуації, обвал в системі внутрішньої безпеки країни. За час масових протестів і наступних заворушень в Єгипті загинули як мінімум 800 чоловік і більше 5000 отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Екс-президент Єгипту святкуватиме день народження під вартою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути