пʼятниця, 29 серпня 2008 09:52

Експорт української зброї може опинитися під ковпаком Москви

Затвердження Кабінетом Міністрів проекту Угоди з РФ щодо інформування про продаж переносних ракетних комплексів означатиме встановлення нового контролю Москви над експортом української зброї.

Таку думку висловив перший головнокомандуючий ВМС України Борис Кожин, коментуючи заяву голови Держслужби експортного контролю Юрія Петроченка про плани України підписати з РФ угоду про обмін інформацією щодо експорту-імпорту переносних зенітно-ракетних комплексів типу "Игла" і "Стріла".

На його думку, "експорт української високоточної зброї може знову опинитися під "ковпаком Москви". Борис Кожин вважає це "неприпустимим, враховуючи агресію Россії проти Грузії".

"Інформуючи Росію про продаж або покупку Україною зенітно-ракетних комплексів, Київ дозволяє Москві повністю контролювати продажі озброєнь", – пояснив він свою думку.

Кожин вважає, що після агресії РФ проти Грузії підписання будь-яких військових договорів з Москвою ставить Київ в один ряд з агресором і вкрай негативно відображається на міжнародному іміджі України.

"На мою думку, підписання подібної угоди можливе тільки після остаточного вирішення конфліктних питань на Кавказі строго в рамках міжнародного права", – вважає Кожин, повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Експорт української зброї може опинитися під ковпаком Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути