Ексклюзиви
вівторок, 12 червня 2012 15:10

Експерти з політиками за круглим столом обговорили питання імпічменту та змін до Конституції
10

Фото: Сергій Старостенко

Сьогодні у Києві відбувся круглий стіл "Чесна влада: відповідальність, прозорість, підзвітність", де політики та експрети обговорювали сьогоднішні виклики України.

Зокрема експерт Центру ім. Разумкова Микола Мельник не розуміє, навіщо опозиція пропонує винести на всеукраїнський референдум нову редакцію Конституції.

За його словами, опозиція має бути більш серйозною, конструктивною, правдивою, тому що "із людьми не можна загравати", та не протиставляти владу та народ.

"Виходити треба з того, що за програму доведеться відповідати. Багато чого можна наобіцяти, але треба зробити так, аби не було чергового розчарування", - зазначив політолог.

В той же час, політолог Олексій Гарань зауважив щодо процедури імпічменту президенту: "Я не певен, що потрібно впроваджувати механізм недовіри президенту через референдум. Тут треба дивитися досвід інших країн. Зрозуміло, що це гасло дуже популярне серед виборців, але як воно буде працювати - знак питання".

Обговорювали такою питання доуступу до інформації, зокрема "бютівець" Андрій Шевченко виступив з цього приводу.

За словами політика, зараз український парламент є найбільш одіозним порушником закону про доступ до публічної інформації, зокрема, у питанні оприлюдення інформації про доходи нардепів.

Шевченко також наголосив, що в Україні має бути запроваджена електронна система документообігу. Для цього необхідно як найширше використовувати Інтернет.

"Бютівець" впевнений, що має бути спрощений зв'язок між чиновником та громадянином.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Експерти з політиками за круглим столом обговорили питання імпічменту та змін до Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути