понеділок, 20 вересня 2021 21:34

Експерти пророкують швидку відставку заступнику глави ОПУ Смирнову

Експерти пророкують швидку відставку заступнику глави ОПУ Смирнову
Експерти вважають, що Смирнов не був зацікавлений у якісному реформуванні судової системи. Фото: ua.news

Заступник глави Офісу президента Андрій Смирнов незабаром може втратити свою посаду через відсутність прогресу в судовій реформі, яку він курирує. Про це йдеться в статті "Смирнова - у відставку? Експерти поділилися думками", опублікованій виданням GOLOS.UA.

"Експерти сходяться на думці, що Смирнов не впорався і потреба його участі в процесі просто відпала - результатів немає. Смирнова брали як профі, як юриста, але навичок виявилося недостатньо для роботи у верхівці державної системи - адвокатура держуправління, а кілька невдалих спроб на виборах відіграти роль депутата облради і навіть нардепа - не надто багатий досвід. В результаті через два роки його каденції поліпшень - нуль. За весь час його роботи так і не надійшло адекватних рішень щодо реформування системи. І тепер все частіше звучать заяви, що призначення Смирнова від самого початку було помилкою", - йдеться в публікації.

Видання зазначає, що Смирнову чітко ставили завдання щодо якісної зміни положення в українських судах.

"Судова система закапсульована, закрита - її учасники працюють самі на себе, використовуючи закон у боротьбі з законом, вважають експерти. Працюють на самозбагачення і самоствердження. Розібратися з "непідкупними" жерцями Феміди вже давно закликає Захід, але досі жодних зрушень не було. І це одна з проблем, яку мав вирішити Смирнов, завданням якого було забезпечити реформування системи", - зазначається в статті.

Разом з тим, експерти вважають, що Смирнов і зовсім не був зацікавлений у якісному реформуванні судової системи.

"Той, хто дивиться за судами, не лише не впорався, гірше - він об'єктивно не зацікавлений у введенні реформи, за якою він перестає бути наглядачем. Якщо він піде, то на його місце прийде той, хто буде робити те саме. З політологічної точки зору адміністративний орган в особі Смирнова ніякої реформи не буде проводити, якщо вона спричинить втрату влади над судовою системою. А зараз відбувається радше імітація - вони не знають, як комерціалізувати судову реформу", - переконаний керівник соціологічної служби Національного інституту стратегічних досліджень при президентові України Віктор Небоженко.

Зараз ви читаєте новину «Експерти пророкують швидку відставку заступнику глави ОПУ Смирнову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути