пʼятниця, 07 грудня 2012 09:23

Експерт вважає, що існує ризик зміни стратегічного вектора країни

Експерт вважає, що існує ризик зміни стратегічного вектора країни
Фото: glavcom.ua

Наближення України до Митного Союзу, так чи інакше, означатиме суперечності з домовленостями із СОТ, майбутньою угодою з ЄС, але проблема в тому, що ніхто не знає про те, що знаходиться за деклараціями про приєднання до певних положень організації.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив науковий директор Інституту Євро-Атлантичного Співробітництва Олександр Сушко.

Говорячи про те, що президент України Віктор Янукович заявив, що країна має приєднатися до певних положень Митного Союзу, він сказав: "Проблема в тому, що стоїть за заявою. Справа в тому, що нам не говорять, і напевне  не скажуть, що саме, які домовленості стоять за цією заявою. Це найгірше, тому що це наслідок колосальної непрозорості, яка визначає українсько-російські відносини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз хоче висунути Україні конкретні умови асоціації - ЗМІ

"Суто гіпотетично, існують положення окремі, тому що в Митному Союзі регламенти, спільні митні тарифи..Більшість документів, якщо будуть впроваджені Україною, будуть вступати в суперечності з нашими домовленостями із СОТ, майбутньою угодою з ЄС. Тому є ризик, бо може виглядати так, що за цими окремими положеннями може стояти намір змінити стратегічний вектор України", - вважає експерт.

Окрім того, за його словами, такі заяви глави держави свідчать про "затягування гри". "Намагання вступити в довгограючу гру, створити переговорну групу, почати про те, які саме положення чи регламенти ми можемо адаптувати. Але виникає питання навіщо, та чи сприйме це Путін, який добре розуміє цю ситуацію, і чи не призведе це до погіршення та подальшого непорозуміння", - підкреслив Сушко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС заспокоїли: українці можуть їздити до ЄС без біометричних паспортів

Також він додав, що на сьогоднішній день, "внаслідок дуже не розумної політики української сторони дуже звузився простір для політичних маневрів. Цей коридор можливостей для української сторони є дуже незначним через те, що не має конструктивного діалогу із ЄС".

Нагадаємо, що президент України Віктор Янукович заявив, що Україні необхідно приєднатися до деяких положень Митного союзу, інакше вона багато чого втратить в економічному плані.

Зараз ви читаєте новину «Експерт вважає, що існує ризик зміни стратегічного вектора країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути