пʼятниця, 17 червня 2011 14:52

Експерт: "Влада сприймається людьми як абсолютно чужа"

Експерт: "Влада сприймається людьми як абсолютно чужа"

Рішення Конституційного суду щодо неконституційності використання червоного прапора для увічнення перемоги у Великій Вітчизняній війні, на відміну від деяких попередніх рішень суду, прийнято на належних правових підставах. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив директор політико-правових програм центру Разумкова Юрій Якименко.

"Конституційний суд діяв у відповідності до Конституції, де визначений виключний перелік державних символів. Серед них червоного прапору немає. З політичної точки зору це рішення має стабілізуючий вплив. Відомо, що на 22 червня готувалися певні урочистості, і чинник використання червоного прапору, очевидно, міг би стати подразником за наявності певних планів у радикальних політичних сил. Вони могли навмисно провокувати конфлікт. Тепер такої можливості у них не буде", - зазначив експерт.

На думку Якименка, громадяни і політичні партії будуть і надалі використовувати червоний прапор, як вони це робити у весь період незалежності України.

"Раніше це було проблемою у дуже рідкісних випадках, бо пристрасті не нагніталися. Всі знали, що комуністи можуть іти з червоним прапором, використовувати його у своїх акціях. Але це були акції окремих політичних сил. Звичайно, коли така традиція переноситься на політику держави і стає нормою права, законодавства, це викликає подразнення у людей в різних регіонах. Влада сприймається людьми як абсолютно чужа. Вона використовує символи іншої держави, нехай навіть із історичного минулого", - наголосив директор політико-правових програм. Він зазначив, що зараз завдяки рішенню Конституційного суду ситуація заспокоїться.

Нагадаємо, рішення Конституційного суду України (КСУ) щодо визнання неконституційним використання червоного прапора для увічнення перемоги у Великій вітчизняній війні було оприлюднено 17 червня.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: "Влада сприймається людьми як абсолютно чужа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути