понеділок, 20 серпня 2012 13:13

Експерт сумнівається, що Італія видасть Мельниченка Україні

Експерт сумнівається, що Італія видасть Мельниченка Україні
Політолог вважає, що арешт Мельниченкові загрожуватиме лише за умови повернення до України. Фото: vidomosti-ua.com

Екс-майора Миколу Мельниченка вдруге не заарештують в Італії, адже ця країна як частина європейської спільноти не захоче асоціюватися з політичними репресіями.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, коментуючи слова спікер МВС Володимира Поліщука про можливість повторного арешту Мельниченка в Італії.

"Мельниченка не змогли арештувати тоді, коли ще було відомо, що це кримінальна справа за часів Кучми. Не думаю, що ситуація зараз зміниться. Існує багато розмов про політичний тиск на опозицію. Я не думаю, що Мельниченку щось загрожує доти, доки він на Заході. Там існує думка про невинність Мельниченка, і вони нею так чи інакше послуговуються. Тим більше, йому не було пред'явлено якихось прямих звинувачень у підслуховуванні. Ці аргументи існували ще за Кучми. Сумніваюся, що зараз хтось видаватиме Мельниченка Україні. Європа постійно говорить про політичні репресії в Україні, і щоб у той же час Італія видавала людину, яка має політичну "прив'язку"? Навряд чи ця країна як частина європейської спільноти на таке піде", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченка можуть знову заарештувати - МВС

Політолог вважає, що арешт Мельниченкові загрожуватиме лише за умови повернення до України.

Таран зазначив, що якщо ж той вирішить залишитися в Європі, то небезпека йому не загрожуватиме.

"Він і раніше жив за кордоном за часів "кучмівського режиму". Якщо йому Сполучені Штати надавали не де-юре, а де-факто політичний притулок, то для нього не буде проблемою перебування у будь-якій країні світу", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Експерт сумнівається, що Італія видасть Мельниченка Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути