Ексклюзиви
четвер, 17 грудня 2015 17:01

Експерт спрогнозував, чи чекати Росії нових санкцій

Експерт спрогнозував, чи чекати Росії нових санкцій

Мінські угоди продовжать, попри те, що Російська Федерація не виконує своїх зобов'язань. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив політолог Андрій Плахонін.

"Мінські угоди не виконуються Російською Федерацією. Користі від них мало. Але альтернативи їм досі немає. Ми не маємо військової сили, щоб відкритою війною відбити в Росії Донбас. Тому це таке окозамилювання, поки стаємо на ноги. Період Мінських переговорів піде нам на користь. Як у стосунках чоловіка з дружиною, які хочуть зберегти шлюб. Нам потрібно пару років, аби Донбас зрозумів, що не може жити без нас, а ми — що він нам по кишені", - сказав політолог.

Він наголосив, що доказ невиконання Мінських угод Російською Федерацією є підставою продовження санкцій проти неї.

"Це зброя для тиску на Росію. Це правові підстави, щоб продовжити й посилити санкції проти неї. Певні результати на міжнародній арені ми маємо. Захід веселіше реагує на продовження санкцій. Італія ще рік тому не погоджувалась навіть вести розмови про це. А сьогодні "тролить" Німеччину й вимагає, щоб до списку санкцій був включений "Північний потік — 2". В Європі змагаються з того, хто кого пересилить в економічному тиску на Росію", - розповів Плахонін.

Експерт сказав, що можливе навіть посилення санкцій. До списку можуть внести нових юридичних осіб.

"Зсунути цю справу важко. Але, це ніби потяг - вже як штовхнули, то котися само по собі. Посилення санкцій можливе. До санкційного списку поступово додаються нові юридичні особи. Це буде продовжуватись і надалі", - додав він.

Нагадаємо, вчора під час міні-саміту Україна-ЄС у Брюсселі президент Петро Порошенко надав нові докази порушення Мінських угод Російською Федерацією.

Зараз ви читаєте новину «Експерт спрогнозував, чи чекати Росії нових санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути