вівторок, 20 березня 2012 12:11

Експерт розповів, яку небезпеку несе Україні дружба з ЄврАзЕС

Експерт розповів, яку небезпеку несе Україні дружба з ЄврАзЕС

Як попередня українська влада, так і чинна на чолі із Партією регіонів використовують Кремль для розборок між собою всередині України.

Про це в ефірі 5 каналу заявив експерт з міжнародної політики, професор Київського національного університету ім. Т. Шевченка Григорій Перепелиця, коментуючи засідання міждержавної Ради Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС) у Москві.

За його словами, російський президент Володимир Путін, як далекоглядний стратег, користуючись нагодою, розігрує українських політиків і цілеспрямовано реалізує російські інтереси в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медвєдєв пообіцяв, що договір про ЄврАзЕС буде підписано до 2015 року

"Формула 3+1 членства в ЄврАзЕС – це насправді фабула, яка вводиться для того, щоб дезорієнтувати українське суспільство", - вважає Перепелиця.

Разом з тим, експерт наголосив, що українці повинні знати, що є міжнародні організації, в яких країни зберігають свій суверенітет, і є наддержавні утворення, де вони так чи інакше позбавляються своєї самостійності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович готовий змінити Конституцію, щоб вступити в Євразійський союз

"Сьогодні модель ЄврАзЕС представляється як аналог Європейського Союзу. Її перший етап – заблокувати рух України до Євросоюзу так само, як був заблокований рух України до НАТО. Другий етап – це позбавлення України державного суверенітету шляхом втягування її у таке наддержавне утворення, як ЄврАзЕС", - пояснив аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович ставить під загрозу існування української нації - Перепелиця

"Я належу до українців, яким абсолютно без різниці, чи Партія регіонів, чи БЮТ, чи інші партії керуватимуть країною. Мені головне, щоб вони всі відстоювали інтереси України", - додав Перепелиця.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, яку небезпеку несе Україні дружба з ЄврАзЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

94

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути