четвер, 04 липня 2013 17:05

Експерт розповів як боротись із "гнилою" правоохоронною системою

Експерт розповів як боротись із "гнилою" правоохоронною системою
Тарас Березовець. Фото: glavcom.ua

Правоохоронна система України не виконує своєї першочергової функції, тому необхідне термінове її реформування, а саме - кардинальна зміна кадрів.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політтехнолог Тарас Березовець.

"Навряд чи суспільство почує громадські організації. З цією ідеєю мають виступити або політики, або авторитети моральні, аби люди почули цю ідею. А що стосується того, чи потрібно об'єднуватися проти дій правоохоронців, то потрібно, бо ця система "поїдає" суспільство", - висловив думку експерт.

Окрім того, за його словами, вона виконує "лише одну функцію — захист своїх корпоративних інтересів. Функцію захисту правопорядку, захисту людей — вони не виконують років 25. Це ще почалося за часів перебудови в Радянському Союзі, тому правоохоронна система може бути реформована в один спосіб".

"Був такий фільм про Аль Капоне, називається "Недоторканні". Суть в тому, що герой Шона Коннері каже: "Для того, щоби отримати здорове яблуко, то його потрібно не із землі підняти, а зірвати із дерева". Якщо залишити цю систему і там будуть з'являтись нові працівники, то "гнила" система буде або відторгати здорових, або уже перетворювати їх на таких самих тварин, яким є більшість українських правоохоронців", - наголосив він.

Політолог переконаний, що для реформування правоохоронної системи необхідна кардинальна зміна кадрів. "Тому шлях тут один. Він був успішно реалізований в Грузії — в один момент було звільнено 99% працівників правоохоронної системи. Тільки в такий спосіб можна реформувати цю систему", - резюмував Березовець.

Громадські організації закликають українців об'єднуватися для захисту від правоохоронців

"По суті, населення сприймає силові структури як велике організоване злочинне угруповання і демонструє готовність захищати себе й державу від зазіхань на свої права та Конституцію. Коли право перетворюється на безправ'я, то опір стає обов'язком кожного законослухняного громадянина", - повідомив голова Громадянського конституційного конгресу Юрій Збітнєв.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів як боротись із "гнилою" правоохоронною системою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути