вівторок, 10 вересня 2013 13:07

Експерт розповів, коли влада визначиться із кандидатами на перевибори в п'ятьох округах

Експерт розповів, коли влада визначиться із кандидатами на перевибори в п'ятьох округах
Кость Бондаренко. Фото: polittech.org

Політолог Кость Бондаренко переконаний, що влада визначаться із кандидатами по проблемних округах у вересні-жовтні.

Про це він розповів в коментарі Gazeta.ua.

"Не відомо кого буде висувати влада по проблемних округах, бо на сьогоднішній день вона ще не визначились із іменами. І хоча, дата проведення виборів вже проголошена, проте кандидати ще визначаються, оскільки є ще багато невирішених питань", - наголосив Бондаренко.

"Затягують вони через те, що є розчарування по тим людям, які йшли по округах і програли, і вони не хочуть знову наступати на ті ж самі граблі", - додав політолог.

Окрім того, говорячи про те, що у Партії регіонів сказали, що спочатку проведуть соціологічне дослідження і лише тоді визначаться із кандидатами, експерт сказав: "Це правильний підхід. Проте, думаю, що у вересні, максимум на початку жовтня будуть названі імена кандидатів".

"Результати ж виборів будуть залежати від конкретних людей, яких виставлять. Наприклад, вони можуть поставити непрохідну фігуру, і програти", - резюмував він.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила закон, за яким вибори у 5 "проблемних" округах відбудуться 15 грудня 2013 року. Повторні вибори народних депутатів повинні відбутися у п'яти мажоритарних округах - № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) та 225 (Київ, Шевченківський район).

Як відомо, опозиція наполягала на проведенні виборів 15 грудня. Партія регіонів пропонувала провести вибори 22 грудня. В ЦВК вже встигли заявити, що на виборчу кампанію з повторних виборів в 5 округах немає грошей, тому парламент повинен виділити фінанси.

Керівник "Батьківщини" Арсеній Яценюк пообіцяв, що на повторних виборах опозиція підтримуватиме кандидатів, які балотувалися від неї торік. У столиці — "свободівця" Юрія Левченка, в Обухові на Київщині — Віктора Романюка, в Черкасах — Миколу Булатецького, у Каневі на Черкащині — Леоніда Даценка, в Первомайську на Миколаївщині — Аркадія Корнацького.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, коли влада визначиться із кандидатами на перевибори в п'ятьох округах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути