середа, 20 березня 2013 23:23

Експерт розповів для чого "регіоналам" потрібна напівдіюча Рада

Експерт розповів для чого "регіоналам" потрібна напівдіюча Рада
Фото: finance.obozrevatel.com

Політолог Юрій Романенко переконаний в тому, що членам Партії регіонів потрібна напівдіючий парламент.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Регіоналам" потрібен напівдіючий парламент, який, припустимо, не дозволяє ухвалити остаточне рішення з приводу виборів в Києві, оскільки для них вигідніше якомога далі перенести ці вибори, а ще краще перенести їх за президентські вибори, або провести їх спільно, - зазначив політолог. - Тобто у такому форматі, коли повістка Києва буде розмита іншими повістками більш важливими".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наступні місяці парламент не буде конструктивним, однак поступово він навчиться працювати за законами" - експерт

Крім того, він зазначив, що це з одного боку "дозволяє зберегти формально працюючий парламент, а з іншого боку, фактично маючи контроль над виконавчою вертикаллю, отримувати бонуси, які вона дає і в цілому бути задоволеним від ситуації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В минулому році авіаперевізник з "Межигір'я" спустошив держбюджет на перельотах Януковича на 6 мільйонів

Також, акцентуючи увагу на проблему виборів в Києві, політолог зазначив, що "якщо влада проведе вибори зараз, то напевно їх програє". "Якщо вони не програють мерські вибори, то вони програють вибори в Київраді, а будь-який програш буде надихати опозицію, буде посилювати позиції тих партій, які наберуть найбільшу кількість голосів, тому "регіонам" найкраще затягнути повістку і не проводити вибори, щоб не легалізувати свій програш", - резюмував він.

 

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів для чого "регіоналам" потрібна напівдіюча Рада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути