понеділок, 08 жовтня 2018 19:00

Експерт розказав, що робити із каналом Медведчука

Експерт розказав, що робити із каналом Медведчука
Проросійські канали не можна заборонити так, щоб не зачепити свободу слова. Фото: Схеми

Не можливо заборонити телеканали 112 та NewsOne так, щоб не зачепити свободу слова. Росіяни використають цю ситуацію, щоб показати утиски російськомовних.

Про це Gazeta.ua розказав медіаексперт Олексій Ковжун.

"Каналів 112 та NewsOne немає бути в Україні, але заборонити їх не можна. Коли починаємо забороняти українські ЗМІ, потрапляємо у пастку: якщо можемо заборонити цей телеканал, це дасть інструменти для заборони інших. Не можливо заборонити проросійські канали, щоб не зачепити свободу слова.

Маємо близькі вибори і це стане кризовим моментом. Наш ворог буде користуватись ситуацією. Але вплив телеканалів буде важливим перед виборами. NewsOne показав, що вміє виводити людей на вулицю".

Проросійськими каналами мала би зайнятись Служба безпеки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій розповів, що заважає ввести санкції проти власників каналів

"Цікаво, як відреагує РНБО. Не знаю, чи є у них інструменти для врегулювання цього питання. З іншого боку - канал 112 належить Віктору Медведчуку. Заради нього йдуть на порушення - можуть не титрувати його українською мовою. Медведчук вважає, якщо володіє каналом, то може давати прямі вказівки журналістам і вони це зроблять. Інформаційна політика NewsOne працює за кремлівськими правилами. Є ще "Інтер", який має схожу політику. Із ним можуть бути домовленості влади, тому його не чіпають.

Дивно, що Нацрада з питань телебачення не бере участі у цьому процесі, хоча це її обов'язки. Вони вже штрафували NewsOne та Інтер. Цей штраф не був ефективним. СБУ мала б зайнятись проросійськими каналами. Має спостерігати за всім, що відбувається - безпека України це її пряме завдання".

Петиція українців з вимогою заборонити телеканали "112 Україна" та NewsOne" підписали 25 258 людей. Звернення про застосування економічних санкцій проти цих телеканалів та анулювання чи скасування ліцензій направили Раді нацбезпеки та оборони. Секретар РНБО Олександр Турчинов пообіцяв зібратись, як тільки отримають постанову Верховної Ради.

У ЗМІ "112 Україна" пов'язують із лідером організації "Український вибір" Віктором Медведчуком.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розказав, що робити із каналом Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути