понеділок, 28 травня 2012 17:27

Експерт про програму об'єднаної опозиції: "Це щось нове, але роботи у авторів буде багато"

Експерт про програму об'єднаної опозиції: "Це щось нове, але роботи у авторів буде багато"
Анатолію Луценку програма опозиції сподобалась. Фото: polittech.org

Програма об'єднаної опозиції, яку під час круглого столу презентував лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк, вже своїм обговоренням ламає українські політичні традиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк презентував проект програми об'єднаної опозиції

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив політолог Анатолій Луценко. За словами експерта, позитивні моменти у програмі відмітили більшість політологів, присутніх на її обговоренні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Обіцянки опозиції - це голий популізм" - експерт

"Потрібно зазначити, те що, були запрошені експерти для обговорення — це прекрасний досвід. Тому, що раніше ми такого не спостерігали — так напряму, без камер, у відкритому режимі було запрошено експертів. З точки зору відкритості і намагання отримати меседжі від експертного середовища, захід вдався. Друге, ця програма можливо і має якісь структурні вади, але наповнення є доволі серйозним. І це не тільки моя думка, а практично кожного присутнього експерта", - розповів Луценко.

На думку експерта, такий формат обговорення програми говорить про конструктивний підхід до неї збоку політичних лідерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перекритий рух на Хрещатику мало не зірвав круглий стіл об'єднаної опозиції

"Те, що Арсенієм Петровичем було задане запитання про форму республіки, про антикорупційне законодавство у формі поради, - так само читається, що в опозиції хочуть почути і сформулювати для себе узагальнений результат", - акцентував Луценко.

Експерт також додав, що тепер основним завданням опозиції є створення відповідної передвиборної програми, головне, щоб усі ці положення вмістилися у обєм, передбачений законами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція замахнулась зламати стару політичну традицію

"Мені здається, що це дуже глобальна програма, бо там є дуже багато посилань за різні законопроекти. Вони принаймні надихають на хороший результат. Єдине, що потрібно говорити про структуру виборчої кампанії, яка має відповідати вимогам ЦВК", - вважає він.

"І тому як документ для обговорення — це добротний документ, - додав експерт. - Інше питання, як це буде імплементуватися. Можна сказати, що роботи в авторів програми буде багато".

Нагадаємо, сьогодні у Києві відбувся круглий стіл, під час якого політики та експерти обговорювали програму об'єднаної опозиції.

Зараз ви читаєте новину «Експерт про програму об'єднаної опозиції: "Це щось нове, але роботи у авторів буде багато"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути