субота, 25 січня 2014 22:02

Експерт про події у Вінниці: хіба це можна назвати демократією?

Експерт про події у Вінниці: хіба це можна назвати демократією?
Владислав Старинець. Фото: pr-misto.vn.ua

Радикали рвуться до влади, маючи замість заможної економічної програми тільки прагнення будь-яким шляхом привести західно-українських олігархів до влади.

Таку думку висловив економіст Владислав Старинець.

"Радикали рвуться до влади, використовуючи старі гасла про справедливість, хоча самі в 90-ті будували цю систему соціал-дарвінізму. Їхня економічна програма ні про що — вона переповнена нездійсненними популістськими обіцянками", - заявив експерт.

За його словами, сьогодні не можна довіряти тим людям, які так чи інакше причетні до керівників та винуватців конфлікту.

"Я не вірю журналістам - грантоїдам, які володіють машинами вартістю в кілька квартир, але не мають ні найменшого досвіду управління. Я не вірю псевдоекономістам, які підірвали економіку в 2008 році і збільшили державний борг України у 5 разів за 5 років свого перебування при владі. Я не вірю лідерам опозиції, нездатним домовитися навіть між собою і нездатним контролювати натовп погромників з майданів, зібраних за їхнім же закликом", - підкреслив Владислав Старинець.

Він акцентував увагу на тому, що всі ці люди домагаються тільки того, щоб привести до влади західно-українську "еліту".

"Їхня справжня мета — прихід західно-українських олігархів до влади, навіть ціною розвалу країни і здачі національної економіки, ціною встановлення режиму, що не має нічого спільного з цінностями європейської демократії", - зазначив економіст.

При цьому, вважає експерт, штурм будівлі Вінницької обладміністрації, під час якого отримали поранення декілька співробітників правоохоронних органів, показав, до чого може призвести радикалізація протестів.

"Проголошений одним з лідерів протестних акцій Сергієм Щетиніним "ультиматум" з вимогою заборонити і оголосити поза законом Партію регіонів і КПУ демонструє повну відсутність конструктиву у вимогах учасників мітингів і погромів. Вимога про відставку губернатора і законно обраного голови обласної ради — це максимум конкретики, яка міститься в програмі місцевої опозиції", - сказав Владислав Старинець.

На його думку, багато людей навіть не уявляють, заради чого вони беруть активну участь у масових заворушеннях.

"Можна було б говорити про те, що введення виборності голів регіонів могло б згладити протестну хвилю, але йдеться про насильницьке зміщення законно обраного глави місцевого самоврядування. Хіба це можна назвати демократією?" - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Експерт про події у Вінниці: хіба це можна назвати демократією?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути