пʼятниця, 07 березня 2014 19:45

Експерт пропонує Майдану відходити від барикад

Експерт пропонує Майдану відходити від барикад
Володимир Фесенко Фото: lenta-ua.net

Чим довше стоятиме Майдан, тим більше викликатиме роздратування. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Останні події змінили порядок денний. Стало зрозуміло: вже замало стояти на барикадах, ми перемогли. Маємо братися за реальні справи у складі нової влади або робити щось у суспільстві. Просто стояння на барикадах буде з часом викликати все більше критики", - зазначив він.

"Поки люди, які перебувають на Майдані, шукають своє місце у нових соціальних та політичних реаліях. Скільки триватиме цей пошук — ніхто не знає. Мінімум місяць-півтора, як то було після Майдану 2004 року. Зараз дехто пропонує бути на Майдані до президентських виборів. Але що це дає? Треба робити, а не стояти. Так само питатимуть: навіщо барикади в центрі Києва? Якщо Україна опиниться під загрозою того, що Путін буде вести свої війська на Київ, це можна зрозуміти. Але якщо ситуація нормалізується? Буде попит на перехід до мирного життя. А барикади — рудимент старих конфліктів, від яких треба відходити", - зауважив експерт.

За словами політолога, Майдану треба трансформуватися.

"Він має з барикад перейти на шлях функціонування нового громадського інституту, який впливатиме на владу цивілізованими та сучасними засобами, а не віче. Його можна час від часу збирати для емоційного зворотнього зв'язку. Але якщо рішення будуть ухвалювати на Майдані, це буде якесь Середньовіччя. Майдан — це цікаве, специфічне громадське середовище різноманіття. Воно може контролювати владу, брати участь у побудові нових державних інституцій. Але не мітинговщина і майданна анархія, бо це буде його дискредитувати", - наголосив Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пропонує Майдану відходити від барикад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути