вівторок, 28 грудня 2010 14:24

Експерт побачив в діях влади вибіркове застосування закону

Експерт побачив в діях влади вибіркове застосування закону

Політолог Михайло Погребінський не розуміє, навіщо прокуратура викликала на допит лідера партії "За Україну" В'ячеслава Кириленка у справі бійки в сесійній залі 16 грудня цього року.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Якщо його допитували з приводу бійки, можливо, все ж збираються розібратися, чи були провокації, і хто це робив. Але я не уявляю, що в цій справі можна спитати в Кириленка. Як ви приймали рішення щодо блокування трибуни? Це робили "бютівці". Чому його запитувати? Для Кириленка тиск на його колег, яких він не вважає винними, виглядає, як політичні репресії. Для тих, хто називає діяльність попередньої влади такою, що заслуговує на покарання, це так не виглядає", - зазначив політолог.

"Складається враження, що застосування закону не однакове для різних людей. Ми бачимо, що є тиск на членів попередньої команди. Це може сприйматися, як вибіркове застосування законодавства. За принципом "друзям – все, ворогам – закон". Частина суспільства буде вважати це політичними репресіями. Іншою частиною – покаранням порушників закону. Треба провести дослідження громадської думки, щоб побачити картину у відсотках", - наголосив Погребінський.

Він нагадав, що після перемоги Віктора Януковича частина опозиції не визначала його президентом.

"Це налаштовувало рішучих членів його команди на те, щоб примусити їх визнати силу державної влади. У 2004 році команда Януковича визнала Ющенко президентом. Якби Тимошенко зараз так вчинила, то ми б не бачили того, що відбувається", - додав експерт.

Нагадаємо, що 28 грудня лідера партії "За Україну" В'ячеслава Кириленка було викликано на допит у справі стосовно блокування трибуни 16 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Експерт побачив в діях влади вибіркове застосування закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути