середа, 13 жовтня 2010 17:25

Експерт назвав плюси запровадження продовольчих карток

Експерт назвав плюси запровадження продовольчих карток

Введення карток на продукти харчування для малозабезпечених громадян має підтримати сільськогосподарських товаровиробників. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

"В багатьох розвинутих країнах є аналогічні системи. Зокрема в США. Їх система доволі відома. За минулий місяць нею скористалися 42 мільйони американців. Враховуючи 300 мільйонів населення, це не так вже й мало. Система має працювати таким чином: люди отримують талони чи картки на певні товари. Ними розплачуються в магазині, який отримує гроші не від людей, а від влади, яка має це покривати. Але тут є небезпека. В один прекрасний день влада може сказати: у мене є більш важливі проблеми, наприклад, покриття дефіциту Пенсійного фонду. Тому ті, хто продав товар і очікує гроші від уряду, вчасно їх не отримає. Це може стримати роздрібні мережі від того, щоб брати участь в такій системі", - зауважив він.

За словами експерта, картки мають бути на певну суму, на яку можна купити низку товарів. "Людина може сама обирати, купує вона молоко, хліб чи інший продукт. По їжі не повинно бути обмежень. Але треба поставити обмеження, щоб на них не купували алкоголь чи тютюнові вибори, товари тривалого користування. Хоча погоджуюсь, що завжди краще давати людині гроші напряму. А вона хай вирішує, що на них буде купувати", - пояснив Жолудь.

"Я не думаю, що тут мають бути спекуляції. Навіщо? Якщо людина хоче купувати не їжу, а щось інше, то продасть картку, і купить, що вважає за потрібне. Це не є чимось протизаконним", - додав він.

Нагадаємо, уряд планує боротися з бідністю шляхом запровадження карток на продукти харчування для малозабезпечених громадян. У Кабінеті міністрів це вважають альтернативою рег

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав плюси запровадження продовольчих карток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути