Ексклюзиви
неділя, 09 лютого 2020 12:21

Експерт назвав оптимальний рівень зарплат чиновників

Експерт назвав оптимальний рівень зарплат чиновників
Високопосадовці повинні отримувати високу зарплату Фото: Politeka

Економічний експерт Сергій Фурса повідомив, яка заробітну плату повинні отримувати українські високопосадовці.

За його словами, Україна занадто бідна держава, щоб дозволити собі дешевий менеджмент. Тому зарплати у чиновників мають бути високими, передає "24 канал".

"Треба визнати, що професіонали в Україні коштують дорого. Суспільству пояснити: нормальні люди за невеликі гроші не працюватимуть. Тому встановлюємо зарплату на ринкових умовах, - сказав Фурса.

На думку експерта, професіоналів до уряду треба брати з приватного сектору. Там люди вже отримують певний дохід, живуть у комфортному середовищі. І не стануть змінювати це заради державної служби з набагато нижчою зарплатою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп "засвітив" у Раді аксесуар вартістю 2 пенсії

"Формула рівня зарплати може бути наступною. Взяти топ 100 компаній України, провести опитування по зарплатам і встановити середню на рівні президента і віцепрезидента", - каже він.

Сергій Фурса додає, що в систему намагатимуться проникнути корупціонери. Але, по-перше, в них буде конкуренція з боку нормальних людей. По-друге, є контроль – вибори. Міністр – політична фігура. Якщо його робота не сподобається українцям, то на наступних виборах його змінять.

"Невисокі зарплати урядовців означатимуть, що ми відмовляємося від залучення професіоналів. Тобто або відновлюємо практику зарплат у конвертах – це корупція. Або ж тоді наймаємо тих, хто йде працювати не за гроші, а за корупційні інтереси. Тобто за посаду, завдяки якій можна заробляти", - додає експерт.

Офіційно зарплати міністрів і посадовців становлять від 20 до 40 тис. грн. 4 лютого на засіданні Кабміну президент Володимир Зеленський підтримав рішення уряду щодо обмеження заробітної платні та премій керівникам органів виконавчої влади діапазоні від трьох до п'яти середніх зарплат.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав оптимальний рівень зарплат чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути