Ексклюзиви
пʼятниця, 24 лютого 2017 19:00

Експерт назвав кілька сценаріїв справи Фірташа

Експерт назвав кілька сценаріїв справи Фірташа
Дмитро Фірташ у суді Відня Фото: Reuters

Українського олігарха Дмитра Фірташа можуть тримати в Австрії ще рік чи й два, каже Gazeta.ua колишній народний депутат Тарас Чорновіл:

"Триває підготовка для передачі його американській стороні. Європейське законодавство має простір для маневру. Якихось політичних обставин достатньо, щоб країна довго і нудно його не відпускала. Адвокати Фірташа постійно намагаються грати на цьому. Наприклад, що США можуть передати його Україні, де опоненти переслідуватимуть".

Фірташ може домовитися з американськими слідчими, продовжує Чорновіл: "Здасть велику рибу в Росії й уникне відповідальності за індійські афери. Все питання у його зав'язках з російськими партнерами - наскільки вони сильні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд випустив Фірташа за €125 млн - ЗМІ

"Американців найбільше цікавить кримінальний авторитет Семен Могилевич. Він у них перший у міжнародному розшуку. Це близька до Фірташа людина. Також цікавить кооператив "Озеро" (споживчий кооператив поперед Карельського перешийка, одним із засновників якого був нинішній президент РФ Володимир Путін. - Gazeta.ua). З ним олігарх мав справи. Кому, у який спосіб проплачувалися хабарі при просуванні домовленостей "Газпрому" в Європі?".

Для слідчих з-за океану бізнесмен не є носієм серйозної корупційної інформації по Україні, вважає Тарас Чорновіл:

"Фірташ може розказати, як фінансував "ударівців". Але кого в Америці цікавить Кличко з його партією? Порошенко? Американців теж він мало цікавить, особливо після "неймовірних плівок" Онищенка. Фірташ може пред'явити матеріал, який уже є секонд-хендом. Розповість, як за Кучми, Ющенка, Януковича робилися справи. Може стривожити Єханурова. Вхід РосУкрЕнерго на газовий ринок відбувався дуже брудно. Однак чи це має значення для ключових сьогоднішніх гравців? Можливо, буде удар по комусь на зразок Злочевського".

"Фірташ має можливості зробити інші документи, змінити зовнішність. Якщо втече від австрійського правосуддя - на все життя перетвориться на біженця. Для нього це - поганий варіант. Не думаю, що він піде на таке", - каже експерт.

Суд Відня відмовив прокуратурі в затриманні Дмитра Фірташа у справі про екстрадицію до США. За олігархом залишили заставу в $125 млн.

США звинувачує Фірташа у хабарі $18,5 млн за ліцензію на розробку титанових родовищ у Індії поза конкурсом.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав кілька сценаріїв справи Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути