Ексклюзиви
середа, 06 квітня 2011 18:32

Експерт назвав акції протесту нашатирем для суспільства

Експерт назвав акції протесту нашатирем для суспільства

Терміни проведення масових акцій протесту неможливо передбачити.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

"Автопробіг, марші проти забудови в Києві, низка заходів, що відбуваються локально, не мають глобального загальноукраїнського масштабу. Швидше за все, це скоординовані дії певної групи політиків, які наближені до Юлії Тимошенко. Опозиційний сегмент дрібними кроками намагається розхитати ситуацію, змусити суспільство розбурхатись. Такі заходи є певним нашатирем для нього. Воно зараз перебуває в стані сну. Певну активність демонструє лише еліта", - зазначив він.

За словами експерта, організувати масові акції протесту після Великодня навряд чи вдасться.

"Цієї весни глобальних протестів не станеться. Вибухонебезпечність ситуації для влади залежить не так від періоду часу, як від каталізатора, який може призвести до вибуху суспільного невдоволення. Він(каталізатор-Ред.) може виникнути у будь-який момент", - зауважив Басараб.

"Це невдоволення має охопити якнайширші прошарки населення. Тут свою роль може зіграти накопичення факторів, пов'язаних із економічними негараздами та побутовими проблемами. Індикатором слугуватиме якась чергова свавільна дія влади, яка стосуватиметься навіть пересічного громадянина. В Тунісі революція виникла через те, що образили вуличного торговця, який потім здійснив акт самопідпалу", - наголосив політолог.

Нагадаємо, координатор громадського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк закликає українців до весняного Майдану після Великодня.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав акції протесту нашатирем для суспільства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути