середа, 01 червня 2011 19:11

Експерт назвав претендентів на виліт з Кабміну

Експерт назвав претендентів на виліт з Кабміну

Президент Віктор Янукович може звільнити міністрів соціально-економічного блоку.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко.

За його словами можливі і кадрові зміни в регіонах, "про що Янукович та Азаров говорили під час останнього засідання Кабміну.

"Якщо будуть зміни, то вони мають перш за все відбуватися в соціально-чутливих сферах, тобто це те що пов'язано з ціноутворенням, питанням забезпечення продуктами харчування, питаннями тарифів", - зауважив Якименко.

Як пояснив експерт, мова йде про соціально-економічний блок уряду.

"Є питання по Тігіпку, оскільки з ним пов'язується пенсійна реформа та діяльність соціального спрямуваня. Якщо говорити загалом, то конкуруючі групи у владі спробують витіснити своїх опонентів", - додав Юрій Якименко.

За його словами, звільнення Віктора Тихонова та Юрія Хіврича з посад, відповідно, міністра житлово-комунального господарства та його заступника - логічний результат критики роботи відомства з боку президента України.

"Президент вже тривалий час висловлював незадоволення ситуацією з недореформуванням ЖКГ і зокрема питаннями ціноутворення комунальних тарифів", - зауважив Якименко.

"Власне це(житлово-комунальне господарство-ред.) - одне з найбільш вразливих місць у нинішньої влади оскільки значною мірою підвищення цих тарифів стало причиною зниження рівня суспільної підтримки та розчарування діями правлячої еліти", - додав експерт

На думку Якименка своїм рішенням Янукович показав своє ставлення до проблем ЖКГ та засвідчив, що бажає змінити ситуацію.

Нагадаємо, що 1 червня президент Віктор Янукович звільнив Віктора Тихонова з посади віце-прем'єра-міністра ЖКГ. Зауважимо, що до соціально-економічного блоку уряду серед інших входять міністр фінансів Федір Ярошенко  і соціальний віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав претендентів на виліт з Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути