середа, 27 жовтня 2010 12:21

Експерт натякнув, що Європа зробила Януковичу останнє попередження

Експерт натякнув, що Європа зробила Януковичу останнє попередження

Якщо українська влада сфальсифікує результати місцевих виборів, перспективи співпраці України з європейськими державами будуть суттєво згорнуті.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

За його словами, Європейська народна партія демонструє, що нинішня українська влада потрапляє в ізоляцію через згортання демократії в країні.

"Європейська народна партія – найбільша в Євросоюзі. До неї належить ціла низка керівників держав ЄС. Зокрема, партія Саркозі, Меркель. На відміну від дипломатів, Євросоюзу партія може мати свою позицію – може більш вільно говорити все, що думає. Позиція Європейської народної партії свідчить про те, що багато хто в Європі вже розуміє суть політичних процесів в Україні. Українському керівництву даються не двозначні сигнали, що демократія – це важливо", - зазначив Палій.

Експерт наголосив, що поки що уряди Євросоюзу не можуть відкрито відреагувати на події в Україні, як це зробила Європейська народна партія.

"Не виключено, що вони до цього прийдуть. Європейська партія вважає демократію європейською цінністю. Вона є авангардом політичної думки. Зараз закордонні діячі демонструють більшу зацікавленість у демократії в Україні, ніж українські. Оточення Януковича, робить все, щоб ізолювати його. Для того, щоб відрізати президенту шляхи діалогу із Заходом", - зауважив політолог.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що представники Європейської народної партії не хочуть спілкуватися з українською владою. За його словами, українська сторона пропонувала главі Європейської народної партії Вільфреду Мартенсу зустрітися з президентом Віктором Януковичем під час його останнього візиту в Брюссель 13 вересня.

"Однак Мартенс не знайшов можливості", - сказав міністр.

Зараз ви читаєте новину «Експерт натякнув, що Європа зробила Януковичу останнє попередження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути