Ексклюзиви
пʼятниця, 19 червня 2020 09:48

Експерт ЄСПЛ назвав справи проти Порошенка політично вмотивованими

Колишній старший юрист Європейського суду з прав людини, визнаний експерт у галузі європейського права Грегорі Туан Ді Дьйодоне, який долучився до команди захисту п'ятого президента України, наголошує, що справа проти Петра Порошенка мотивована політичними міркуваннями.

Про це йдеться в його заяві.

 

"Сьогодні я маю честь бути одним із адвокатів Порошенка, колишнього президента-реформатора та одного з лідерів опозиції в Україні. Після першого вивчення елементів його справи та надмірних і непослідовних обвинувачень, висунутих проти нього, можу без розумних підстав для сумнівів стверджувати, що порушене провадження у цій справі нагадує таке, що є у своїй основі вмотивоване політичними міркуваннями", - заявляє адвокат.

"До такого висновку мене привели обставини неспокійного політичного контексту, який існує в Україні від травня 2019 року, відсутність незалежної від нинішнього вищого керівництва держави Генеральної прокуратури, дефіцит справедливості у поспішному здійсненні провадження проти Порошенка та викриття за результатами телефонного прослуховування від листопада 2019 року", - зазначає європейський юрист.

Він зазначає, що у такий спосіб влада в Україні порушує численні положення Європейської Конвенції про права людини і, зокрема, порушення статті 18 ЄСПЛ, що забороняє використовувати політичні мотиви для обмеження свобод, Статті 6, пункту 2 (презумпція невинуватості) та статті 5 (право на свободу).

"Як досвідчений юрист з прав людини, я стурбований таким станом справ в Україні і закликаю до демократичного розвитку у напрямі повного та ефективного дотримання принципів верховенства права", - наголошує Грегорі Туан Ді Дьйодоне.

Зараз ви читаєте новину «Експерт ЄСПЛ назвав справи проти Порошенка політично вмотивованими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути