середа, 20 листопада 2013 16:45

Експерт: "Янукович дав зрозуміти — помилування Тимошенко не буде"

Експерт: "Янукович дав зрозуміти — помилування Тимошенко не буде"
Віталій Бала. Фото: ric.ua

Політтехнолог Віталій Бала вважає, що всі прогнози експертів та політиків стосовно того приєднається чи не приєднається Україна до Євросоюзу нічого не варті, оскільки в результаті основне рішення винесе президент Віктор Янукович.

Про це експерт розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua

"Всі заяви політиків та експертів мають найменше відношення до реальності. Вони видають бажане за дійсне. Це не є результат логічних висновків. Рішення підпишемо ми асоціацію чи ні залежить тільки від Януковича. Поки він тримає паузу і не робить з цього приводу жодних заяв. Залишається гадання на кавовій гущі, яке всім набридло. Будуть висуватись різні версії, але вони ніяк не сприятимуть ситуації. Янукович дав зрозуміти, що ніякого акту помилування Тимошенко не буде. Парламент так і не спромігся знайти законопроект, який був би проголосований. Насторожує те, що за інші законопроекти виборчого законодавства також не голосують", - розповів Бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб наздогнати Молдову, на євромітинг мають вийти мільйони - експерт

Експерт зазначив, що у разі не підписання Угоди влада не зможе перекласти провину на опозицію чи Європу.

"По-перше, опозиція не буде підписувати цю асоціацію у Вільнюсі. Це буде робити влада, а саме президент. По-друге, опозиція не створювала цю проблему, яка є. По-третє, опозиція заявивши спочатку про повне помилування і реабілітацію зараз вже готова на будь-який законопроект, який подасть влада. Вони постійно йшли на компроміс. Влада, нажаль, стоїть на місці і не йде на компроміс та розуміння ситуації", - зазначив Бала.

За його прогнозами, у разі не підписання Угоди країну можна буде поділити на європейців та антиєвропеців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Насолоджуйтесь" - Anonymous оприлюднили листування "регіоналів"

"Непідписання Угоди дасть для України неприємний дефініцій у Міжнародній спільноті, як країни, що є непрогнозованою, непередбачуваною і саме головне не договороспроможною. Якщо Україна не підпише асоціацію, то в опозиції з'явиться вагомий технологічний інструмент для виборчої кампанії 2015 року. Тоді вже країну можна буде ділити не на Схід і Захід, а на європейців і антиєвропейців", - додав Бала.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: "Янукович дав зрозуміти — помилування Тимошенко не буде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути