пʼятниця, 14 лютого 2014 11:02

Екс-нардеп Марков кинув сигнал "SOS" російським і українським колегам

Екс-нардеп Марков кинув сигнал "SOS" російським і українським колегам
Ігор Марков. Фото: politica-ua.com

Колишній нардеп Ігор Марков звернувся по допомогу до депутатів Верховної Ради України і Держдуми Російської Федерації.

Про це йдеться у його заяві, розміщенній на сайті Маркова.

В ньому екс-нардеп зазначає, що "виявився єдиним депутатом парламентської більшості, який відмовився голосувати за курс на поспішну євроінтеграцію".

"Я дійсно вважав і вважаю цей курс зрадою Партією регіонів інтересів жителів південного сходу", - наголосив він.

Щодо справи, яка ведеться проти нього, Марков зазначив: "Слідство по так званій "справі про розбиту губу націоналіста" закінчено і передано до суду. Ця справа є повністю сфабрикованою: незважаючи на всі старання слідчих і прокуратури, жодних доказів моєї провини знайдено не було. І це в принципі неможливо, так як я не скоював злочини, в яких мене звинувачують".

"Сам факт того , що в російській місті Одеса "Свобода" виступає в ролі обвинувача партії "РОДІНА" - це не тільки виклик мені особисто, це виклик усьому нашому місту, який не сприймає націоналізму. Сьогодні судять не мене, сьогодні судять всіх, хто виступає проти націонал-фашистів", - додав він.

Марков попросив втрутитись у судову справу своїх колег.

"Я звертаюся до своїх українських і російських колег з проханням взяти під контроль законність розгляду моєї справи, а також справ моїх соратників і однопартійців по партії "РОДІНА".

Нагадаємо, 10 лютого Приморський районний суд Одеси прийняв рішення про продовження утримання під вартою Маркова до 13 березня. При цьому депутати Ради Олександр Пресман та Віталій Барвіненко (обидва - Партія регіонів) готові були взяти заарештованого на поруки.

Міліція затримала Маркова за підозрою в організації побиття учасників мітингу в Одесі в 2007 році. МВС зазначає , що мова йде про події 2007 року, коли у Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині II . Маркова підозрюють в організації побиття учасників акції , а також безпосередньо на самому побитті громадян .

Зараз ви читаєте новину «Екс-нардеп Марков кинув сигнал "SOS" російським і українським колегам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути