четвер, 14 квітня 2011 12:46

Екс-глава СБУ натякнув, що Турчинов врятував Мельниченка

Екс-глава СБУ натякнув, що Турчинов врятував Мельниченка

Генпрокуратура не мала права закривати кримінальні справи проти екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка.

Про це заявив екс-глава СБУ Ігор Смешко в інтерв'ю журналістам перед допитом в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури.

"Я знаю, що в січні 2001 року було порушено три кримінальні справи щодо колишнього майора Мельниченка. Ці справи, на мою думку ... були протиправно закриті в березні 2005 року колишнім на той час генеральним прокурором Піскуном, під час головування в Службі безпеки пана Турчинова", - сказав Смешко.

Він підкреслив, що знайти замовника вбивства журналіста Георгія Гонгадзе "абсолютно неможливо без розслідування цих трьох протиправно закритих кримінальних справ щодо майора Мельниченка".

Екс-глава СБУ також переконаний, що довести автентичність плівок Мельниченка неможливо.

"Цифровий запис, наскільки мені відомо ... немає прецеденту в світі, щоб можна було стовідсотково довести походження цих записів і автентичність їх носіїв", - сказав він, назвавши легендарного екс-майора державним злочинцем.

"Під час запису в першому кабінеті держави Микола Мельниченко записував відомості, що становлять державну таємницю, потім тривалий час ця інформація потрапляла до зарубіжних спеціальним службам та іноземним громадянам, і використовувалася виключно заради шкоди та суттєвих втрат оборони і безпеки України", - резюмував Смешко.

Нагадаємо, що проти екс-президента Леоніда Кучми порушено кримінальну справу у зв'язку з вбивством журналіста Георгія Гонгадзе. З екс-глави держави взята підписка про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «Екс-глава СБУ натякнув, що Турчинов врятував Мельниченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути