вівторок, 26 лютого 2019 15:01

Екс-дружина Фірташа планує здати його прокуратурі - APA

Екс-дружина Фірташа планує здати його прокуратурі - APA
Дмитро Фірташ тричі одружувався. Фото: УНІАН

Колишня дружина та пасинок олігарха Дмитра Фірташа збираються подати до прокуратури Відня заяву про нанесення їм збитків у €5 млрд.

Про це повідомили джерела "Австрійського агентства преси", передає Die Presse.

Вони готують матеріали щодо відмивання грошей корпоративною структурою Фірташа, а також про важкі вимагання з його боку, погрози та шахрайство.

Колишні родичі олігарха стверджують, що він з довіреною особою, яка зараз займає високу політичну посаду в Україні, несанкціоновано вилучили кошти з головної компанії та перевели їх на рахунки офшорних фірм. Це нібито було на початку 2000-х, перед розлученням пари. Згодом олігарх намагався залякати колишню дружину.

Колишня дружина Фірташа вважає, що справу мають розслідувати австрійські правоохоронні органи,так як більшість дій на шкоду її статків "замовлялися із Відня". Збитки у позовній заяві оцінюють у €5 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майно Фірташа на $46 млн арештували за позовом російського банку

Суд Європейського Союзу дозволив Верховному суду Австрії продовжити розгляд справи українського олігарха Дмитра Фірташа. Цим рішенням відновив процес його екстрадиції у Сполучені Штати Америки. Звинувачують, що дав хабар на суму майже $18,5 млн під час отримання ліцензії на видобуток титанової руди в Індії. Фірташу загрожує до 50 років тюрми та конфіскація всіх активів. У нього є понад 100 офшорних компаній.

Зараз ви читаєте новину «Екс-дружина Фірташа планує здати його прокуратурі - APA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути