середа, 14 листопада 2012 14:03

Екс-голова ЦВК: Оприлюднені результати по двох округах — це серйозний промах комісії

Екс-голова ЦВК: Оприлюднені результати по двох округах — це серйозний промах комісії
Ярослав Давидович каже, що ЦВК припустилася помилки. Фото: radiosvoboda.org

Оприлюднені дані Центральною виборчою комісією по 11 і 14 округах — це серйозний промах зі сторони її членів, оскільки обов'язково перед оголошенням результатів необхідно було поцікавитися в судах, чи є ще нерозглянуті скарги.

Про це в коментарі Gazeta.ua повідомив екс-голова ЦВК Ярослав Давидович.

На думку колишнього голови ЦВК, перед тим, як приймати рішення щодо оголошення результатів виборів, варто було б все перевірити. "Є серйозний промах зі сторони ЦВК. Я знаю із практики діяльності своєї ЦВК, що перед тим, як приймати рішення про остаточне визнання результатів виборів, ми завжди цікавились, чи є ще скарги в судах: апеляційних, Вищому адміністративному суді, і якщо є скарги, ми намагатися з ними вести переговори, щоби по швидше їх розглянути, аби ми вклалися в терміни, про те, чи рішення приймалося по всіх округах і по всіх списках, чи було чисто та чи все було розглянуто", - повідомив Давидович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль пропонує обмежити повноваження спецпідрозділів - "Беркут" відправлять у зони стихійних лих?

Він зауважив, що якби було надіслано скаргу пізніше, то то б не викликало такого резонансу, бо то звична справа. "Коли вже потім хтось подав до суду, то це вже інша справа, але на сьогодні — є прорахунок ЦВК. Варто було з'ясувати, чи знаходяться ще скарги в судах, ще є такі, що їх не розглянуто", - додав голова ЦВК.

Крім того, він висловив думку, що члени ЦВК "повинні відмінити своє рішення і розібратися чого так сталося".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Породила цю проблему влада і вона має її вирішити" - "бютівець" про 11 та 14 округи

Нагадаємо, у вівторок Вищий адміністративний суд тимчасово заборонив Центральній виборчій комісії оприлюднити результати виборів у мажоритарних округах №№11 і 14 (Вінницька область) вже після того, як були оголошені результати ЦВК по цим округам.

Суд задовольнив клопотання опозиції для забезпечення позовів кандидатів у депутати по округу 11 - Наталії Солейко та Івана Мельничука по округу №14 до ЦВК про визнання незаконним рішення ЦВК про визнання інших кандидатів переможцями у відповідних округах.

Зараз ви читаєте новину «Екс-голова ЦВК: Оприлюднені результати по двох округах — це серйозний промах комісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути