середа, 14 листопада 2012 12:55

"Породила цю проблему влада і вона має її вирішити" - "бютівець" про 11 та 14 округи

"Породила цю проблему влада і вона має її вирішити" - "бютівець" про 11 та 14 округи
Андрій Сенченко: вибори було сфальсифіковано на всіх округах. Фото: ukr.obozrevatel.com

ЦВК мало із самого початку не визнавати сфальшовані результати по 11 та 14 округам, тому тепер нехай із цією ситуацію розбирається сама.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат Андрій Сенченко, коментуючи рішення Вищого адміністративного суду щодо заборони Центральній виборчій комісії офіційно оприлюднювати результати виборів в округах № 11 та №14.

"На мій погляд, правові підстави для визнання перемоги опозиції на цих округах були, є і залишаються. Те, що на основі фальсифікованих даних ЦВК оголосило переможцями провладних депутатів у порушення закону — це злочин. Якщо все ж таки влада, схаменувшись, руками Вищого адміністративного суду визнає, що все ж таки ті люди не є переможцями, то ЦВК доведеться знаходити вихід із цієї ситуації", - підкреслив він.

Парламентар додав: "ЦВК відсторонилося від нормального підведення підсумків. Адже були всі підстави для того, щоби, перш за все, вчасно зупинити беззаконня, а по-друге, щоби підвести підсумки на основі тих виборних документів, які є на руках у представників партій та спостерігачів".

Відповідаючи на запитання, що робити тоді з рішенням ЦВК щодо вже офіційного визнання виборів на цих округах, Сенченко наголосив: "А як тоді, ми що, маємо погодитися з тим, що зайдуть люди із вкраденими мандатами? Породила цю проблему влада і вона і має її вирішити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КВУ не бачить виходу щодо 11 та 14 округів, бо суд своїм рішенням створив "правову колізію"

"Насправді, фальсифікувалися вибори усюди на кожному виборчому окрузі. І ці фальсифікації були не тільки в мажоритарній частині виборів, а й в пропорційній. Кажуть про те, що порушення були незначними, але ж 10% сфальсифікованих голосів по країні собі додала Партія регіонів, то, відносно, це ж певна кількість мандатів, які незаконно отримала партія влади. Саме тому я виступав за те, щоби провести по країні повторні вибори", - підкреслив нардеп.

Він додав: "Зараз вийшли все ж таки на варіант, що будемо заходити до парламенту, оскільки процедура обнулення реально не стикується із сьогоднішнім законодавством і якщо спробувати не взяти мандати, то влада залюбки скористається можливості для того, щоби парламент на 100% складався з їхніх прихильників. Тому ми заходимо до парламенту і будемо боротися з цією владою до її зміни".Сенченко запевнив, що після зміни влади всі, хто був причетний до фальсифікацій, будуть покарані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції кажуть, що ЦВК має вирішити, як скасувати оприлюднені результати по двох округах

"Треба починати з Януковича, але при цій владі це, на жаль, неможливо. Але ми змінимо владу і зробимо так, що понесуть відповідальність всі ті, хто замовляв та реалізовував фальсифікацію виборів", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «"Породила цю проблему влада і вона має її вирішити" - "бютівець" про 11 та 14 округи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути