понеділок, 06 лютого 2012 16:24

Єфремов запевняє, що закон про ринок землі із виборами не пов'язаний

Єфремов запевняє, що закон про ринок землі із виборами не пов'язаний

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що ухвалення закону про ринок сільгоспземель пов'язано виключно з його остаточною готовністю, а не з виборами депутатів.

"Я б не пов'язував ухвалення закону про ринок земель з виборами. Це зовсім інша історія. Земля - ??основний ресурс держави. І дуже важливо ухвалити такий закон, завдяки якому земля стала б ресурсом для розвитку нашої держави", - сказав Єфремов.

Він також підкреслив, що фракція Партії регіонів буде працювати над законом про ринок земель до того часу, поки документ не буде відповідати вимогам громадськості.

"Закон про ринок земель - це вже майже цілісний документ. Але є різні точки зору з цього питання, особливо у тих людей, які вже взяли в оренду великі ділянки землі. В Україні існує 39 організацій, які сьогодні взяли в оренду 4,5 млн гектар землі. Ось ці 39 структур за підтримки міжнародних фінансових інститутів, які вкладали гроші в їх розвиток, стурбовані обмеженням продажів землі в одні руки ", - повідомив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада хоче пошвидше за безцінь продати землю олігархам - "бютівець"

У той же час, за його словами, є й інші варіанти розвитку.

"Наприклад, французька модель. На сьогоднішній день в Україні діє 40 тис. фермерських господарств, а у Франції - більше 400 000. Вони роблять ставку на малі фермерські господарства", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів хочуть пошвидше прийняти земельний закон

"Навколо цих питань йде дискусія. Ми хотіли б, щоб фахівці продовжили далі ці дискусії. І в рамках переговорів народилася та істина для остаточного варіанту законопроекту про ринок земель. Тому ми виступаємо за ухвалення цього документа - тільки після його остаточної готовності, а не прив'язуємо його до якоїсь дати", - резюмував парламентарій.

Зараз ви читаєте новину «Єфремов запевняє, що закон про ринок землі із виборами не пов'язаний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути