четвер, 20 жовтня 2011 09:10

Єфремов: підписання ЗВТ з СНД євроінтеграції не заважатиме

Єфремов: підписання ЗВТ з СНД євроінтеграції не заважатиме

Підписання договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД не перекреслює євроінтеграційних настроїв провладної більшості.

Про це в ефірі 5 каналу заявив лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Євроінтеграційні напрям ми задекларували законом, у нас є закон про зовнішню і внутрішню політику нашої держави, які ми один з перших прийняли, коли створювали більшість у парламенті. Цей закон було прийнято з ініціативи президента України, і наш настрій в цьому плані не змінюється. А що стосується підписання зони вільної торгівлі з Російською Федерацією - то це успішно завершений той шлях, який ми почали проходити ще кілька років тому", - заявив Єфремов.

"Договір, який підписаний, він приносить користь розвитку економіки нашої держави", - додав він.

У той же час, Єфремов переконаний, що подальша євроінтеграція України можлива за умови, якщо Євросоюз буде рахуватися з Україною як з рівним партнером, не буде вказувати і вимагати, як у випадку зі справою Юлії Тимошенко.

"Я б поставив питання інакше: що для Євросоюзу взагалі Україна? Якщо з нами будуть розмовляти - ви йдіть, зробіть ось так, то, напевно, з такими підходами, йти до Євросоюзу дійсно не варто. А якщо з нами, як з країною будуть рахуватися, будуть вважати, що у нас є закони, які-ніякі вони у нас є, і президент на сьогоднішній день не може давати команду зі скасування законів, або давати команду судам та правоохоронних органів - ви робіть так і не інакше . Ми тоді точно повернемося назад і вперед ми не підемо", - заявив Єфремов.

Зараз ви читаєте новину «Єфремов: підписання ЗВТ з СНД євроінтеграції не заважатиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути