пʼятниця, 18 лютого 2011 15:54

Єфремов каже, що Росія може поновити справу проти Тимошенко

Єфремов каже, що Росія може поновити справу проти Тимошенко

У Партії регіонів не виключає, що прокуратура Росії може відновити кримінальні справи проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфемов, коментуючи публікації у ЗМІ

"Якщо у них в колах зріє ця інформація, і вони мають відповідні документи, і піднімуть їх на відповідний рівень, то я не виключаю, що Російська Федерація може порушити ці справи для того, щоб повернути ці кошти, які були свого часу через державний бюджет України, по боргах приватної компанії повернуті Російської Федерації", - зазначив політик.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи буде держава, а не особисто Тимошенко в такому разі відшкодовувати збитки російській стороні, Єфремов сказав: "На жаль, так. Але тоді в процесі слідство має пройти по всьому ланцюжку, і подивитися, куди пішли ці гроші".

"Я думаю, що при певній постановці завдання, не важко простежити ланцюжок пересування грошей, тим більше, що всі повинні розуміти, що в сучасному світі у нас неможливо перервати ланцюжок проходження грошей, і якщо є відповідне бажання, то можна відстежити, де ці гроші є ", - додав депутат.

Крім того, за словами депутата "тіньовий" прем'єр Сергій Соболєв заявляв у 2004 році у Тимошенко "багатомільйонні борги у доларовому еквіваленті перед відомствами у Російській Федерації, зокрема перед армією, з постачання газу і за нерозрахунків за ці поставки".

Єфремов підкреслив, що в результаті таких дій високопосадовці російського відомства були притягнуті до відповідальності, а екс-прем'єр просто не повернула зазначені кошти.

Як повідомлялося, в Росії Тимошенко звинувачувалася в організації в 1996 році через посередника неодноразових передач хабарів "кільком посадовим особам Центрального управління матеріальних ресурсів і зовнішньоекономічних зв'язків і Центрального організаційно-планового управління Міноборони РФ за завищення цін на матеріально-технічні ресурси, що поставляються для Збройних Сил РФ".

Водночас, за інформацією ЗМІ кримінальну справу може бути поновлено.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Єфремов каже, що Росія може поновити справу проти Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути