Ексклюзиви
середа, 23 лютого 2022 14:07

Спецтема: Ворог біля українського кордону

"Є загрози диверсій із Росії. Надзвичайний стан потрібен" – політолог

"Є загрози диверсій із Росії. Надзвичайний стан потрібен" – політолог
"Західні ЗМІ із посиланням на розвідки пишуть, що фіксують проникнення в Україну диверсійних груп з Росії – тоді НС не може обмежитися Донецькою та Луганською областями. Не вводити надзвичайний стан було б небезпечніше", – каже Олексій Панич. Фото: Офіс президента

Рада нацбезпеки та оборони має всі підстави просити Верховну Раду запровадити надзвичайний стан через диверсійні загрози з РФ. Це виправданий засіб попри можливі втрати економіки. Про це Gazeta.ua розповів політолог Олексій Панич.

"У парламенту й РНБО набагато більше інформації, щоб оцінити необхідність такого кроку. Якщо так роблять, значить, треба. Напевно, будуть загрози для економіки, бо їй важко функціонувати в таких умовах. Але це виправдані засоби. Західні ЗМІ з посиланням на розвідки пишуть, що фіксують проникнення в Україну диверсійних груп з Росії – тоді НС не може обмежитися Донецькою та Луганською областями. Ці групи можуть бути де завгодно. Не запроваджувати надзвичайний стан було б небезпечніше", – каже політолог.

Надзвичайний стан передбачає додатковий контроль за пересуванням громадян, додаткові підстави перевірки транспорту, посилення охорони стратегічних об'єктів, наголошує Панич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна могла розірвати дипвідносини з РФ ще після анексії Криму" – експерт-міжнародник

"Саме так адекватно й має діяти країна, коли є загрози не лише по периметру, а й можливі диверсійні – в середині. Це очікуваний крок. Не думаю, що почуємо голосні протести. Коли багатотисячна армія стоїть на кордоні, навіть прихильники Росії і Путіна розуміють, що в разі чого бомбитимуть їх. Відкриті виступи проти НС дорівнюватимуть закликам до підриву обороноздатності", – говорить політолог.

Верховну Раду проситимуть запровадити надзвичайний стан на всій території, крім Луганської та Донецької областей, заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов. НС пропонують запровадити на 30 днів.

Воєнний стан в Україні запровадять у разі потреби, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «"Є загрози диверсій із Росії. Надзвичайний стан потрібен" – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути